Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Ebéd után ment betörni – a házigazda elkapta

Sándorfalva - Fényes nappal raboltak ki egy családi házat szombaton Sándorfalván. A betörőt azonban meglepték a hazatérő lakók. A férj autóval üldözte a biciklivel menekülő tettest, akit végül sikerült is elkapnia. Bár a rabló a lopott holmit szétdobálta, az értékek nagy része előkerült.

Ebéd után elmentünk feleségemmel pár utcával arrébb rokonlátogatásra – kezdte történetét Sándor. – Mindössze fél órát voltunk oda. Miközben álltam be a kocsival, a feleségem bement a házba, majd szaladt ki, hogy nyitva van az utcára néző konyhaajtó, a komód fiókjait pedig valaki kihúzta.

Az asszony látott is egy férfit, aki az utcán matatott, ezért kérte férjét, hogy menjen utána. A biciklis embert a következő utcában utol is érte autóval.

Kértem, hogy álljon meg, beszélni akarok vele, de ő csak kiabált, hogy hagyjam békén. Így mentünk az utcákon: ő a járdán biciklizett, én az úton autóztam. Közben szóltak a feleségemnek, hogy hívja a rendőröket.

Fotók: police.hu
Fotók: police.hu

A biciklis egyszer el is esett, néhány fényes dolog ekkor a járdára szóródott. – Még gondoltam is, hogy ott gurul a karikagyűrűm – mesélte Sándor. – Amikor pedig azt láttam, hogy egy ház kerítésén bedobál néhány holmit, az jutott eszembe: ott repül a láncom.
Amikor a tettes nagyjából mindentől megszabadult, odament az őt üldöző autóhoz. Közben a helyszínre ért Sándor szomszédja, aki látta, milyen nagy lendülettel hajtott el otthonról. Közösen tartóztatták fel a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A 39 éves K. Krisztián Imre mindent tagadott. Vallomása szerint Szegeden lakó édesanyjához tartott, amikor egy számára ismeretlen férfi átadta az arany és ezüst ékszereket. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért menekült a sértett elől – mondta el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A rendőrök az értékek nagy részét össze tudták szedni. A betörő csak ékszereket rabolt – a számítógépet, pénztárcát, telefont otthagyta. Valószínűleg megzavarta a hazaérkező család. – Számomra felfoghatatlan, hogy fényes nappal betörnek egy házba, ráadásul szombaton ebédidőben. Mi lett volna, ha otthon marad valaki? – tette fel a kérdést Sándor, akinek első dolga lesz riasztót felszereltetni. Mint mondta, amikor üldözőbe vette a tolvajt, eszébe sem jutott, hogy megijedjen egy ilyen embertől. – Nekimentem volna, akármi van nála – mondta a 40 éves férfi. Hozzátette: nem bántották a tolvajt, bár megérdemelte volna.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a helybeli férfi ellen. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A szegedi nyomozók vizsgálják, hogy a férfinak van-e köze más sándorfalvi betörésekhez.


Korábban írtuk:

Egy sándorfalvi nő jelentette be február 15-én 14 óra 10 perckor, hogy betörtek hozzájuk, a menekülő tettest pedig férje üldözi. A betörő kerékpárral próbált egérutat nyerni, de a sértett megállította és visszatartotta a helyi körzeti megbízottak megérkezéséig. A gyanúsított menekülés közben a lopott értékek egy részét eldobta, a maradékot pedig megpróbálta elásni, amíg az egyenruhásokra vártak.

A 39 éves K. Krisztián Imre mindent tagadott. Vallomása szerint Szegeden lakó édesanyjához tartott, amikor egy számára ismeretlen férfi átadta az arany és ezüst ékszereket. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért menekült a sértett elől.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a helybeli férfi ellen. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A szegedi nyomozók vizsgálják, hogy a férfinak van-e köze más sándorfalvi betörésekhez.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolhai: Fontos a megbízható társ

Két előadásban is szerepel idén a Dóm téren Dolhai Attila. A tavalyi nagy sikerű Elfújta a szél friss fesztivál-szereposztásában Ashley Wilkes karakterét alakítja. Tovább olvasom