Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Eddig 12 településsel állapodott meg a kormányhivatal

Sándorfalva, Szatymaz, Dóc, Tiszasziget, Maroslele és Algyő polgármestere pénteken írta alá ünnepélyesen a sándorfalvi Pallavicini-kastélyban a megyei kormányhivatallal a járási hivatal kialakításáról szóló együttműködési megállapodást.
Elsőként Mórahalommal kötötte meg október 11-én a megyében a járási hivatal kialakításáról szóló megállapodást a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A megyében hét járási hivatal működik majd január elsejétől: Mórahalmon, Szegeden, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Szentesen és Makón. A jogszabály szerint október 31-éig mind a 60 megyei településsel meg kell kötnie a kormányhivatalnak a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselőkről, ingó- és ingatlanvagyonról szóló megállapodást.

Szerveződnek a járási hivatalok. A megállapodást Kormányos László szatymazi, Tóth Margit dóci, Kakas Béla sándorfalvi polgármester, B Nagy László, a megyei kormányhivatal vezetője, továbbá Bodó Imre
Szerveződnek a járási hivatalok. A megállapodást Kormányos László szatymazi, Tóth Margit dóci, Kakas Béla sándorfalvi polgármester, B Nagy László, a megyei kormányhivatal vezetője, továbbá Bodó Imre tiszaszigeti, Martonosi György maroslelei és Herczeg József algyői polgármester írta alá.

Időközi polgármester-választás Tiszaszigeten?

Lapunk információja szerint Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő, Tiszasziget polgármestere vezeti majd a szegedi járási hivatalt – nemrég egy rendezvény szerkesztőségünknek küldött meghívóján már e titulus szerepelt neve mellett. Bodónak az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kell mondania Tiszasziget vezetéséről, így év elején időközi polgármester-választást tarthatnak a mintegy 1800 lelket számláló faluban.  

Varga Márta kommunikációs vezető tájékoztatása szerint október 19-ével bezárólag 12 megyei településsel kötött szerződést a kormányhivatal. – További 10 megállapodás aláírásra előkészített állapotban van. Ezeket a már leegyeztetett tartalmú szerződéseket postai úton küldjük ki és kapjuk aláírtan vissza. Ezenkívül további 20 olyan település van, ahol lezártnak tekinthetjük a tárgyalást, és már csak a szerződések szövegezése van hátra. A fennmaradó települések esetében zajlanak még egyeztetések, de ott is közel állunk a megállapodáshoz – mondta a kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Pénteken a sándorfalvi Pallavicini-kastélyban Kakas Béla helyi, Kormányos László szatymazi, Tóth Margit dóci, Bodó Imre tiszaszigeti, Martonosi György maroslelei és Herczeg József algyői polgármesterrel írta alá ünnepélyesen az együttműködési megállapodást B. Nagy László kormánymegbízott. Maroslele a makói, a többi település a szegedi járási kormányhivatalhoz tartozik.

Kakas Béla történelminek nevezte a pillanatot, s elmondta, még csak sejtik, milyen értéke lesz az új rendszernek. B. Nagy László hangsúlyozta: akkor sikeres az átalakulás, ha abból semmit sem vesz észre a lakosság. A középtávú cél, hogy minden településen kormányablak nyíljon, ahová „egy nagy tudású, okos, mosolygós hölgy fog majd beülni". Az se baj – fogalmazott B. Nagy –, ha nem tudnak azonnal elintézni egy ügyet, de bűn, ha nem mosolyognak az ügyfelekre a köztisztviselők. Pénteken Kisteleken az 1956-os forradalom évfordulójára emlékező ünnepi program része volt a megállapodás aláírása. A kisteleki járási hivatalhoz Kistelek, Baks, Balástya, Csengele, Ópusztaszer és Pusztaszer tartozik.

Olvasóink írták

 • 12. DMagóg 2012. október 20. 07:37
  „Mosolypolitika! Mosoly csekk lesz? (Valmikor volt.) Kirakat politika! Majd amikor az ügyfél mosolyog elégedettségében, akkor azt viszonozza, ne egy kényszerített, hanem egy őszinte mosollyal!
  "B. Nagy László hangsúlyozta: akkor sikeres az átalakulás, ha abból semmit sem vesz észre a lakosság."
  Pedig, de jó lenne észrevenni a különbséget! Mondjuk nem kérnek olyan igazolásokat (Pl. Iskolalátogatási), amelyekről maguk is meggyőződhetnek a rendelkezésükre álló adatbázisból! Én bizony, örülnék az észrevehető -számomra pozitív- változásoknak! Még talán őszinte mosolyra is fakasztana, ám ez az ügyintézői kényszervigyor inkább irritál!
  ,,egy nagy tudású, okos, mosolygós hölgy fog majd beülni"
  Igen! A politikusaink többségének a helyére! Hajrá hölgyeim!”
 • 11. tams073 2012. október 20. 03:32
  „Ez azt jelenti kicsinálják Szegedet egyben Botkát hüm?”
 • 10. Logaritmus 2012. október 20. 01:53
  „Mindig röhögve jut eszembe ennek a fideszes Bodó Imrének a választási ígérete, hogy 2011-re föld alá kerül a DÉMÁSZ vezeték Újszegeden. Nagy kamu volt az is, ez is!”
 • 9. lelketlen 2012. október 19. 23:27
  „Na mi van Jóska,sikerült elintézni azt apró kis ügyedet?
  A fene tudja,amikor sorra kerültem mosolyogtak,amikor elküldtek hangosan röhögtek.Persze az is lehet,hogy a fogpaszta
  reklám stúdióba tévedtem.”
 • 8. dean23 2012. október 19. 22:12
  „"Az se baj , ha nem tudnak azonnal elintézni egy ügyet, de bűn, ha nem mosolyognak az ügyfelekre a köztisztviselők."

  Én meg majd arra gondolok, hogy megint itt egy ostoba vigyorgó fideszbérenc akinek szokás szerint annyi esze van, mint egy gombóc fagyinak!”
 • 7. Kicsinyuszi 2012. október 19. 21:42
  „Ez a <moderálva> Bodó Imre foglalkozhatna inkább azzal a több mint fél millió forinttal, ami nem volt hajlandó kifizetni bérleti díjként mikor ide ette a fene a fideszes irodájával a panelunkba!!!! moderálva>”
 • 6. juvefan 2012. október 19. 21:04
  „Még egy bohóc a cirkuszban.Csak így tovább fidesz!A nép már ellenetek van....”
 • 5. SP 2012. október 19. 21:00
  „2. Léni
  Talán a zöld bankokra is gondoltál?”
 • 4. SP 2012. október 19. 20:55
  „Ugyan nem látható a fotós neve
  a kép alatt, de az arcpirító, arctorzító stílusjegyekről a hölgy "a munkája alapján" beazonosítható.

  Gratula.”
 • 3. pistimolnar 2012. október 19. 20:39
  „Ismétlem: eggyel több gyökér kormánypozícióban.”
 • 2. Léni 2012. október 19. 18:41
  „Bodó Imre azt ígérte 2010-ben a panellakóknak, hogy ha kormányra kerülnek, ingyenes lesz a
  panelprogram!
  Mi történt ezzel szemben,leállították és akadályozták még azokat azokat a munkákat is amik
  már többé- kevésbé folyamatban voltak! Bodó Imréről ennyit!”
 • 1. x 2012. október 19. 18:33
  „"... Az se baj - fogalmazott B. Nagy -, ha nem tudnak azonnal elintézni egy ügyet, de bűn, ha nem mosolyognak az ügyfelekre a köztisztviselők. ..."
  Magyarán ez azt jelenti, hogy az ügyfelek pofájába röhögnek majd a köztisztviselők?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás az ELI-ről

Megindult az építéshatósági eljárás a megyei kormányhivatalnál a szegedi szuperlézer, az ELI ügyében: ennek egy szakasza volt a pénteki közmeghallgatás. Tovább olvasom