Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Édenkert a panel tövében

Szeged - A rózsák nagyon kedvelik a ház oldalánál lévő, napsütötte területet, mellettük pedig egy terebélyes datolyapálma látható.
– Este, amikor már a hócipőm megtelik az egész nap felgyülemlett problémákkal, ez óriási kikapcsolódás. Lemegyek, kapálok, locsolok és permetezek. Szeretem csinálni, szeretem a szépet – mondja Dancza József, aki a Nyitra utca 1. számú panelház tövében gyönyörű kertet alakított ki. Csak hobbiból kertészkedik, és olvasgatja a szakirodalmat, beszél olyan emberekkel, akik jobban értenek hozzá.

Lakótelepi csodák. Illatos rózsabokrok datolyapálmával a Nyitra utcában. Fotó: Karnok Csaba
Lakótelepi csodák. Illatos rózsabokrok datolyapálmával a Nyitra utcában.
Fotó: Karnok Csaba

A rózsák nagyon kedvelik a ház oldalánál lévő, napsütötte területet, mellettük pedig egy terebélyes datolyapálma látható. – Állítólag télálló, azt mondták, hogy mínusz 20 fokig bírja. Az idei lesz az első tele. Persze megteszem az óvintézkedéseket: nádszövettel körbecsomagolom majd, és a tetejére „sapkát" kell tenni – magyarázza Dancza József. Nemcsak az ott lakók dicsérik a virágoskertet, más városrészekből is a csodájára járnak. Sokan például a pálma árnyékában fényképezik magukat. József részt vesz a környezetgazdák Virágos Szegedért Városszépítő Mozgalom című pályázatán, már lehet szavazni növényeire az interneten. Bízik benne, hogy a példája ragadós lesz, és egyre több panelház környezetét csinosítják ki a lakók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ABBA-musical főszereplőivel találkozott a közönség a Reök-palotában

Emberpróbálónak nevezte a Mamma Mia! című produkciót Szirtes Tamás, a Madách Színház direktora hétfő este. Tovább olvasom