Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Édes volt az élet Deszken - galériával

Deszk - Kis túlzással, de még a kerítés is cukorból volt vasárnap Deszken. A faluház kupolatermében cukorshow-t rendeztek: az egyik asztalt az eredetire megszólalásig hasonló cukorvirágok lepték el.
Szebb, mint a művirág – dicsérték Földi Lenke édes növényeit. Csupa kisgyerekre számítottunk a közönség soraiban, de az érdeklődők többsége felnőtt volt. Egy nagy csoport Kiss Krisztina asztalát állta körül. Kricky – merthogy a lelkes társaság művészi alkotásait művésznéven készíti el – egy hatalmas haltortát készített csupa fogyasztásra alkalmas hozzávalóból. A hal pikkelyének csillogását étellakk ráfújásával érte el. Megtudtuk: a különböző torták és cukrok szerelmesei igen költséges hobbit választottak maguknak. Az étellakk flakonját például 5300 forintért árulják.

Édes élet Deszken. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A legkisebbek Németh Zoltán nyalókakészítő show-ján csorgatták a nyálukat: az elkészült mesterpéldányok mindegyike a vendégek gyomrában végezte. A cukorrajongók magukat internetes virtuális társaságként aposztrofálták: egy közös oldalon külön blogjuk van, amelyre az otthon elkészített édességeikről készült képeket, és azok receptjeit töltik fel. Most látták elérkezettnek az időt arra, hogy különböző rendezvényeken az internet világából kilépve kézközelbe hozzák művészi alkotásaikat.

Édes élet Deszken. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékérem a jubileumra

Idén 60 esztendős a tudományos diákkör (TDK). A 30. jubileumi Országos Tudományos Diákköri… Tovább olvasom