Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Edzőtáborral nyitott az újszentiváni ifjúsági szálláshely

Újszentiván - Bár öt napig nem néztek televíziót és nem számítógépeztek a gyermekek, mégis jól érezték magukat az újonnan megnyitott újszentiváni ifjúsági szálláshelyen.
– Budapestről érkeztünk 10 gyermekkel – mondta Medvácz Éva. A tanárnő negyedikeseket kísért Újszentivánra, az újonnan átadott 30 férőhelyes ifjúsági szálláshelyre. Az épületben most szálltak meg először gyermekek a néhány héttel ezelőtti átadása óta. Az ötnapos tábor pénteken ért véget, egész évben hasonló rendezvények lesznek itt, de turisták is igénybe vehetik a szállást.

Edzőtáborral nyitott az újszentiváni ifjúsági szálláshely. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az első tábort az újszentiváni Maczelkáné Minyó Judit szervezte, sportos céllal. – Az edzőtáborban általános iskolás gyermekek ugróköteleztek – hallottuk a táborvezetőtől. – Természetesen nem ez volt az egyetlen program, elvittük őket lovas kocsikázni, megnézték a falut, átmentünk Szegedre is – mondta Maczelkáne. A Pannonfia Közhasznú Egyesület munkatársa további hasonló táborokat tervez a nyárra, ehhez ideális a környezet. Tarjáni Orsolya kötélugró versenyző lesz ebben segítségükre. A szálláshely első vendégei között volt szegedi, tiszaszigeti és újszentiváni is. Az épületben négy szoba van, három hatágyas és egy tizenkét ágyas.

– A gyermekek szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat. A szálláshelyükön nem néztek televíziót, nem számítógépeztek az öt nap alatt – hangsúlyozta Medvácz Éva.

Edzőtáborral nyitott az újszentiváni ifjúsági szálláshely. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Csütörtöki ottjártunkkor éppen az edzést fejezte be néhány nebuló, a táborvezető slaggal próbálta hűteni őket a kánikulában. – Nagyon élvezem a tábort, most már azt is tudom, milyen a fácán – mondta Szabi, aki a fővárosból érkezett Újszentivánra.

– Azon túl, hogy szállást tudunk biztosítani a Szegedre vagy környékére érkező gyermekeknek és turistáknak, reméljük, hogy a gyermekek csereüdültetését is elő tudja majd segíteni az újszentiváni szálláshely – nyilatkozta korábban Putnik Lázár, Újszentiván polgármestere.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokaknak nem futja a temetésre sem

A családi sírhelyek megváltásáról is elfeledkezünk, pedig lehet részletfizetési kedvezményt kérni. Tovább olvasom