Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Egész nap Sam és Mephisto

Szeged, Zsombó - Két próba között Zsombón lovagol saját lovain Sasvári Sándor. A művész mindenhova magával viszi az állatokat – számára ez így természetes. A Mamma Mia!-ban fellépő színésszel mától egész családja itt lesz: amíg a többiek nyaralnak, ő dolgozik.
Napok óta Szegeden próbálja a Mamma Mia! című előadást Sasvári Sándor, aki Sam Carmichael szerepét játssza. Hétfőn megérkeztek lovai is – az állatokat mindenhova magával viszi. Egy zsombói lovardában helyezték el őket, naponta legalább egyszer foglalkozik is velük. Tegnap is két próba között autózott ki a birtokra, ahol lányával együtt átmozgatták a hátasokat.

– Nálunk a ló is családtag, így természetes, hogy velem vannak – mesélte Sasvári, akinek ezúttal a megszokottnál kissé több gondja volt 17 éves magyar sportlovával. Mephisto az utazás és az istállóban állás után kissé makrancos volt, a szabadban nem is akart szót fogadni, így vissza kellett vinni a zárt pályára, hogy megnyugodjon.

Két próba között Zsombón lovagol saját lovain Sasvári Sándor. Fotó: Schmidt Andrea
Két próba között Zsombón lovagol saját lovain Sasvári Sándor. Fotó: Schmidt Andrea

– Nagypályás nemzetközi versenyeken vett részt, de egy sportsérülés véget vetett a karrierjének. Így került hozzám, miután az előző lovam elpusztult – mesélt a 17 éves állatról a színész. Azóta Mephisto gazdája nyomába lépett, rendszeresen fellép színdarabokban. Vasárnap Sárszentlőrincen volt Mátyás lova, augusztus 20-án pedig Kecskeméten láthatja a közönség, néhány órával a szegedi Mamma Mia! előtt, ahogyan Sasvári a hátán ülve énekel.

– Mindennap kell neki a mozgás – és nekem is – mosolygott Sasvári, akivel előfordul, hogy egy nap három állatot is meglovagol. Tegnap is kezelésbe vette ugró lovukat, Grape Vital Saturn-ot is, amelyet előtte lánya, Léna melegített be. A 16 éves ifjú hölgyet szintén megfertőzték a lovak: díjlovagló versenyzőnek készül.

Csendélet egy Zsombón. Sasvári Sándor Mephistóval, lánya, Léna Grape Vital Saturn-nal. Fotók: Schmidt Andrea
Csendélet egy Zsombón. Sasvári Sándor Mephistóval, lánya, Léna Grape Vital Saturn-nal. Fotók: Schmidt Andrea

A család mától lesz teljes: megérkezik Szegedre Sasvári felesége és másik lánya, Emília is. – Amíg ők nyaralnak, én dolgozom – mondta a színész, aki elárulta: nagyon élvezi a Mamma Mia! próbáit. – Kedden éjfélig próbáltunk, de láthatóan kezd összeállni a produkció. Imádom ezt a munkát, de hát ez nem is csoda: ez az életem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeomlott az utastájékoztató

Egy hónapig sem bírta ki hiba nélkül a szegedi tömegközlekedési nagyprojekt intelligens diszpécser- és utastájékoztató rendszere, amelyet július közepén adtak át. Tovább olvasom