Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Égett egy villanyoszlop Szőregen

Szeged-Szőreg – Elégett egy 20 kilovoltos vezeték a Makai úton egy villanyoszlop tetején.
Az EDF DÉMÁSZ közleménye:
A környéken az áramszolgáltatásból átmenetileg kiesett fogyasztókat aggregátorral látták el, a közvetlenül érintett háztartások száma 10 alatt van. A mai napon megtörténik a tartóoszlop cseréje, a délutáni órákra várhatóan teljes körűen helyreáll a villamosenergia-szolgáltatás a Makai úton.

Korábban írtuk:

A szerző felvételei
A szerző felvételei


A tűz miatt több mint egy órán át félpályás útzár volt a szőregi bukkanónál. A vezetéket és környékét feszültségmentesítette az áramszolgáltató. Hamarosan meg is kezdik a hiba elhárítását, a vezeték kicserélését. Információink szerint nap közben kosaras autóval fognak a helyszínen dolgozni emiatt napközben újra félpályás útzár várható.

Olvasóink írták

 • 20. fotelagy 2012. március 31. 07:27
  „Ha időben leoldott volna a GVk, akkor keresztátfordító se melegedett volna túl. Ami mellesleg valszeg anyaghibás volt.”
 • 19. daffy 2012. március 30. 22:08
  „Annyit még,hogy rendszerint a faoszlopokon elhelyezet KÖF hálózat,föleg ha közös oszlopsoron van egy KIF hálózattal külsö sodronnyal leföldelnek minden fémrészt,pl. keresztartókat.És ezeket leföldelik.És ez alapján ha kialakuló földzárlat a sodronyon a földön keresztül a pl. a 120/20Kv-os tr. szekunder csillagpontján lévő petersen tekercsen keresztül aktíválja az általad említett védelmeket és azok küldenek ki parancsokat az elmenő főáramkörökbe iktatott HVA-(ka)-t és az(ok) elvégzi(k) az esetleges próbakapcsolásokat és ha egy hibás szakaszon folyamatosan fenn áll az üzemzavar,akkor áramtalanítja az adott szakaszt.”
 • 18. daffy 2012. március 30. 21:56
  „Látom barátom,hogy nem OK van, hanem egy toldóval van az oszlopcsúcsról a középsőfázis kitóldva.HVA akkor mégis mire old ki,mi?Csak nem akartam kirészletezni,hogy mi(k)vezérlik a HVA-kat.1. lépcső a csillagpontba iktatott ívoltó fojtótekercs vagyis a Petersen tekercs......Tovább már nem bonyolódok bele.”
 • 17. howatowabb 2012. március 30. 21:50
  „Szimpátiatüntetett. A EDF- Démásszal volt szimpátiában az apátiás oszlop.”
 • 16. pardon 2012. március 30. 21:47
  „ennek az oka az elmúlt nyócév!!”
 • 15. badó 2012. március 30. 21:43
  „ilyet még nem is hallottam. csak gondolt egyet: na én most kigyulladok...százmillió ilyen oszlop van, azok akkor miért nem gyulladoznak ?”
 • 14. howatowabb 2012. március 30. 21:43
  „Nem volt karbantartás éppen, mert fizetésemelésről tárgyaltak. Benne van a Délmagyarban. Na az neem, hogy épp ekkor, de mire kikalkulálták!”
 • 13. mezopeti 2012. március 30. 20:22
  „Kedves igazságkereső!
  A múlt idő használata túlzott optimizmusra vall.”
 • 12. jozko 2012. március 30. 18:22
  „"Fáklyás" világítás lesz a trendi, elektromos gyújtással?
  Gondolom, ez még csak a "próbaüzem.
  Nappal próbálják, mint a kiégett égők keresését....”
 • 11. csafe 2012. március 30. 17:10
  „9. partizánok
  Az állam még semmit sem egészített ki.
  Egyébként egyetértek.”
 • 10. csafe 2012. március 30. 16:05
  „7. daffy
  Ha valaki veszi a fáradságot és szakmai fejtegetésekbe bocsátkozik, -különösen ha kritikákat fogalmaz meg - lehetne pontosabb is a dolgok leírásában! Nem HVA automatika hárítja a zárlatot, hanem fázis és földzárlatvédelmek. A visszakapcsoló automatika esetleg a gyakran sikerrel kecsegtető próbakapcsolást végzi el.
  Ha jól megnézed a képet, láthatod, nem oszlopkapcsolónál történt hiba, hanem egy tartó faoszlop tetején. A faoszlopok sajnos erről híresek, hogy földzárlatkor füstölnek, esetleg égnek is, tekintettel hogy kátránnyal vannak beitatva. Itt az lehetett hogy a hajnali eső megáztatta a szigetelőt, amely ettől átütött a feszültségtől. Sajnos erről a rendszer nem tud tudomást szerezni, mert a földeletlen oszlopon nem folyik akkora áram amelyet érzékelni lehetne, de ahhoz hogy kigyújtsa az oszlopot, elegendő. Ezért a diszpécserek is csak bejelentés alapján értesülhetnek a tűzről.
  A táv-működtethető oszlopkapcsolók nagyon hatékony elemek a hálózaton, de nem váltják ki a hagyományos kézi kapcsolókat.
  A hálózat állapota pedig olyan, amilyen. A legjobb volna a földben, de akkor erre rengeteg pénz kellene.
  Persze, ha csak politizálni akartál, akkor -mivel a politikusoknak megengedhető hogy hetet-havat összehordjanak, minden szakmai alap nélkül- akkor vedd úgy, nem írtam.”
 • 9. partizánok 2012. március 30. 16:05
  „4. csafe 2012.03.30. 11:39

  "Az áram díját meg már egy idő óta Viktor diktálja. Kár, hogy hozzáértés, a dolgok ismerete nélkül keresed az igazságot!"

  Ha jól emlékszem, az áramtermelés/szolgáltatás is idegen kezekben van, még pedig úgy, hogy az állam egészíti ki, ha nincs meg az extra profitja a "bezzeg nyugatnak". Megáll az ész!!!!! Ki tehet ilyet saját országával?
  Javíts ki ha nem így van!
  Cselédek vagyunk saját országunkban.
  Most már késő csaholni.”
 • 8. igazságkereső 2012. március 30. 15:45
  „Okosakat reagáltatok, szó se róla, csakhogy ma mondta be a TV hírolvasója, hogy bűnszervezet működött a magyar Villamos Műveknél, s e szervezetben tag volt Kapolyi László milliárdos úr is, akinek aztán nem sok köze volt a #4. csafe hozzászólásban említett, ma miniszterelnökként regnáló személyhez! A másik pedig az, hogy nem keresem az igazságot, mert "az igazság létezik, csak a hazugságot találják ki!" Az idézetet olvashatjátok a televízió reklámbetétjei között!”
 • 7. daffy 2012. március 30. 13:46
  „Ilyenkor miért nem müködött a Háromfázisú visszakapcsoló autómaika(HVA) legalább is megfelelően,és miért nem reagáltak időben az (KDSZ ÜIK csoport) ügyeletes energetikusok erre a hibára.Ha időbe letiltott volna nem törént volna meg,hogy ha az oszlopkapcsoló karbantartás hiánya miatt nem kapcsólható és a széllökések miatt az árbóctartó szigetelők eltörnek,vagy a rögzítő csavarok kilazulnak és máris kialakul az 1-2-3 fázisú+föld rövidzárlat.Meg minek oszlopkapcsoló,mivel 10-15 Ok-t kivált egy Távmüködtetésű oszlopkapcsoló.Az e-on területen még siralmasabb a helyzet.Látok így is üzemvitelt veszélyeztető szigetelő csavarlazulást,mivel a kereszttartóból hajszálhíján ki nem esik a szigetelőket,és ilyenkor lép közbe a viszontagságos kiszámíthatatlan időjárás.”
 • 6. klj-54 2012. március 30. 12:55
  „Gyurcsány meg monnyon le!”
 • 5. szatyi 2012. március 30. 11:44
  „"Kár, hogy hozzáértés, a dolgok ismerete nélkül keresed az igazságot!"

  Ő már csak ilyen, -évek óta!”
 • 4. csafe 2012. március 30. 11:39
  „1. igazságkereső
  Képzed csak el! Bemész a boltba és a boltos akinek nincs pénze ingyen adja a kenyeret, konyakot, pálinkát. Rólad azt látja nem vagy szegény, ezért majd elkéri vastagon, hogy fussa a szegényekéit is! A szolgáltató nem szociális intézmény hogy eldöntse ki a szegény rászoruló. Ezért adja a pénzt a segélyszervezeteknek.
  Az áram díját meg már egy idő óta Viktor diktálja. Kár, hogy hozzáértés, a dolgok ismerete nélkül keresed az igazságot!”
 • 3. Yossarian 2012. március 30. 11:06
  „égett, mint a smittpali :-D”
 • 2. X_Y 2012. március 30. 09:01
  „1.igazságkereső

  "ezt a pénzügyileg és politikailag 2004-2010 közötti időszakban teljesen lerongyolt országot!"

  Erre csak egyszavas válaszom van: ShitPál :)”
 • 1. igazságkereső 2012. március 30. 08:56
  „Pedig a DÉMÁSZ a lakosságtól beszedett és megemelt elektromos áramdíjból igazán rendszeresen el is végezhetné a rendszeres karbantartást is, mielőtt még nagyon-nagy baj nem keletkezik a felelőtlenségükből! Erre legalább akkora figyelmet kellene fordítaniuk, mint amilyen energiát fordítanak a lakossági áramkikapcsolásokra! Azt ne mondják, hogy nincs erre pénz -mármint a folyamatos karbantartásra!- mert ezt a kifogást a lakosság sajnos fizetni nem tudó rétegétől sem fogad el az áramszolgáltató! Tehát ideje lenne végre az áramszolgáltató részéről is valamilyen köztes megoldást találni az önhibájukon kívül fizetni nem tudó fogyasztók emberséges megsegítésére, vagy ez teljességgel lehetetlen a szolgáltató részéről? Ugyan ez vonatkoztatható az GDF Suez Gázszolgáltatóra is, akiik rendesen vissza is élnek monopolhelyzetükkel! Ideje lenne már annak, hogy valaki rendet tegyen ebben az élhetetlenné tett országban, mert azért még 9 milliónál valamivel több ember lakja még ezt a pénzügyileg és politikailag 2004-2010 közötti időszakban teljesen lerongyolt országot! Ugye nem nagy kérés ez egy magát demokratikusnak mondott országban?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged nem kér építményadót az orvosoktól

A parlament előtt még csak szavazásra váró javaslat, Szegeden azonban már megvalósult intézkedés: nem kell a háziorvosoknak építményadót fizetniük rendelőjük után. Tovább olvasom