Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Égi áldás - ami sok az sok?

Kedden szűk 2 heti csapadék hullott és volt, ahol szerdán még több, 30 mm esett. Ekkora tócsák az elmúlt 8 évben nem voltak a szegedi Szilléri sugárúton.
– Jobban esik, mint négy éve? – kérdeztük magunktól, és persze érdeklődtünk a szegedi meteorológián is. Ma kora délutánig ugyan csak 7-8 milliméter hullott, de a szakember – érezve kételkedésünket – jelezte, Szeged, illetve a megye egyes pontjain ennek többszöröse is eshetett. (Egyik kommentelőnk szerint feléjük két dózisban közel 30 milliméter hullott.) Tarjánban, Felővároson is biztosan több volt, mint 8, e sorok írója ekkora tócsákon az elmúlt 8 évben még nem kerekezett át a Szilléri sugárúton, mint tette ezt ma kora délután.

Esik rendesen. Fotó: Schmidt Andrea
Esik rendesen - ez a fotó szerdán ebéd előtt készült.
Fotó: Schmidt Andrea

A tegnapi hivatalos adat a szegedi mérőállomáson 20 milliméter volt, ami egyébként egy kicsit szárazabb esztendő 2 heti csapadékmennyiségével egyenlő. Érdekes, hogy pontosan két hete meg azt írtuk, hogy egyhavi csapadékmennyiség esett le 3 nap alatt – szóval nem panaszkodhatunk az égi áldásra.

A nyaralók ennek nem örülnek, a kukoricának viszont nagyon jót tesz és a málna új hajtásai is lassan másfél ember magasságúra nőnek - és nagyon jó terméssel kecsegtetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi legyen a hálapénz helyett? Várjuk történeteiket!

A választott orvosért fizessenek a betegek - javasolja a rezidensszövetség. Az orvosok szerint nem ez a módja. Mi pedig várjuk történeteiket, hálapénzes eseteiket! Tovább olvasom