Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Égszínkékben pompázik az újszegedi toronyóra

Szeged - Égszínkék megvilágítást kapott az újszegedi Erzsébet-templom toronyórája – sötétedés után már bárki megcsodálhatja, aki a Torontál téren jár.
A kék az ég és a tenger színe, egyesek szerint a reményt, a bölcsességet, a tisztaságot és a mennyet szimbolizálja. Thorday Attila plébános azt mondta, „nem vagyunk ennyire misztikusak", véletlenszerűen jött ez a szín a megvilágításhoz.

– Egy éve nem járt a toronyóra, amelynek a felújítása nagyjából karácsony előtt lett kész. Negyedóránként jelez majd. A harangok beállításán még dolgoznak a szakemberek, de várhatóan ez is egy-két héten belül elkészül. Működésbe lép a harmadik, úgynevezett lélekharang is, amely évtizedek óta hallgatott – számolt be a fejlesztésekről Thorday Attila. A mintegy 800 ezer forintos felújítást a hívek adományaiból fedezték.

Égszínkék megvilágítást kapott az újszegedi Erzsébet-templom toronyórája. Fotó: DM/DV
Égszínkék megvilágítást kapott az újszegedi Erzsébet-templom toronyórája. Fotó: DM/DV

Szegeden késő este is előszeretettel fényképezkednek a turisták, hiszen a legfontosabb szobrokat és középületeket díszkivilágításban láthatják. Az épületek közül elsőként a Mátyás téri templom köré kerültek fényszórók 1996 telén. Utána következett a dóm, majd sorra világították meg a város templomait.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös fejlesztések

A Homokhátságon több mint két évtizedes múltra visszatekintő együttműködések példaértékűek, minden fél számára jelentős fejlesztéseket hoztak. Tovább olvasom