Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Egy- és kétforintosok hajrája Varga Ádámért

Szeged - Szerkesztőségünk és a Cora egy- és kétforintosokat gyűjt a szegedi Varga Ádám őssejtkezelésére. A tizenegy éves kisfiút Kínában gyógyítanák, a kezelés hatmillió forintba kerül.
A már csak ma estig tartó akció kapcsán megint megkérdeztük a hozzánk érkező ismert személyiségeket, miért határozták el, hogy nemes célokra ajánlják fel az aprópénzt. Eddig közel 1 millió 400 ezer forint gyűlt össze Ádámnak.

Varga Ádám, a 11 éves, őssejtkezelésre váró mozgáskorlátozott kisfiú javára tegnap is sokan adakoztak. Az aprópénzek gyűjtése a mai nappal lezárul, szombaton pedig jelképesen átadjuk a „teherautónyi" pénzt a családnak.

A Szeged Plaza vezetői, Magyar Márk és Dankowsky György a negyedmázsányi apróval.
Fotó: Miskolczi Róbert

Személyautóval nem lehet elvinni az akciónk idején összegyűlt aprót, akkora súlya. Ezt a pénzmennyiséget gyarapították tegnap az Allianz Hungária Biztosító Zrt. szegedi fiókjának munkatársai is, akiknek nevében Pintér János fiókigazgató hozta el hat és fél kilós dobozt, és öntötte át a mi perselyünkbe. A vezető elmondta, munkatársai azt követően kezdték el gyűjteni az aprót, hogy lapunkban elolvasták a cikket a kisfiúról, és meghatódtak a család történetén. Kitettek egy dobozt, s aki arra járt, elhelyezte benne az egy- és kétforintosait.

A Szeged Plaza szökőkútjának pénze is jó helyre kerül. A bevásárlóközpont látogatói által bedobált aprót a dolgozók kihalászták, és gyarapították a munkatársak, valamint az üzletek bérlőinek egy- és kétforintosaival. A több mint 25 kiló aprót egy műanyag kosárban hozta el székházunkba Dankowsky György, a Szeged Plaza igazgatója és Magyar Márk marketingigazgató. Dankowsky György elmondta, bármilyen célra fel lehetett volna ajánlani a pénzt, de mindenki egyetértett azzal, hogy a legjobb helyre Vargáéknál kerülhetne.

Az Allianz szegedi fiókjában is gyűjtöttek, Pintér János igazgató hozta el a pénzt, amit kiadónk igazgatója, Tóth Imre Tamás vett át. Fotó: Miskolczi Róbert

Az ifjúsági ház képviseletében Takács Éva irodavezető hozott egy hatalmas üvegedénynyi pénzt, amit másfél hete kezdtek el gyűjteni a Dózsa utcai telephelyükön és a Belvárosi mozi aulájában. Vele volt Uhljár Ildikó, a Szegedi Esélyek Házának irodavezetője is. Elmondták, a 2007-es SZIN után 600 ezer forintot már átutaltak Varga Ádám gyógykezelésére.

Az egyetem vallástudományi és olasz tanszéke munkatársaitól Juratovics Zoltánné hozott mintegy 5 kiló aprópénzt, és – többek között – adakozott a Bánffi szikvízkészítő bt. is. Sokan pedig csak lerakták a portán a zacskónyi vagy dunsztosüvegnyi pénzt, és már futottak is, anélkül, hogy megköszönhettük volna nekik az adományt.

Már 1 millió 358 ezer 359 forint összegyűlt

Szegedi és vidéki szerkesztőségünkben, Kölcsey utcai ügyfélszolgálatunkon és a Cora pénztárainál nyitvatartási időben adhatják le az emberek az érméket. Tegnap 394 ezer 592 forintot gyűjtöttünk, eddig összesen 1 millió 358 ezer 359 forint jött össze.

Olvasóink írták

  • 1. Mese 2008. február 29. 13:59
    „Jó olvasni,hogy ilyen sokan adakoznak :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi találmányok nyomában

Szeged - Szegedi feltalálók és találmányaik nyomába eredtünk. Tovább olvasom