Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Egy embercsempészt és 42 illegális migránst fogtak el a rendőrök

Csongrád megye - Mozgalmas szombatot tudhatnak maguk mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei: 42 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Röszke és Mórahalom térségében, valamint Szeged belterületén.
A mórahalmi buszmegállóban figyelt fel egy szabadnapos rendőr két gyanús személyre. Szolgálatba helyezte magát, majd rögtön igazoltatta is őket. Kiderült, semmilyen okmánnyal nem rendelkezett a két afgán férfi. Néhány perccel később a Malmos réten és a Móra domb térségében vontak ellenőrzés alá hat személyt, akik pakisztáni állampolgárok voltak iratok nélkül: idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

A mórahalmi lakosok jelzésének köszönhetően még péntek este tíz órakor az Erdei út és a Kissori út között tizenöt pakisztáni és három bangladesi állampolgár került rendőrkézre. Mivel nem tudták igazolni sem állampolgárságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Ketten a csoportból már többször próbálkoztak illegálisan átlépni a határt, ezért a velük szemben fennálló beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás is indult.

A stabil hőkamera szombatra virradóra két személy mozgását észlelte Röszke külterületén. A rendőrök két koszovóit igazoltattak a Szántó Kovács János utcában, majd a Dugonyi úton újabb határsértőket fogtak el az egyenruhások. Sem a nyolc koszovói sem a korábban elfogott két társuk iratokkal nem rendelkeztek, így eljárás indult ellenük.

Nem tudott észrevétlen lenni az a koszovói határsértő sem, aki a szegedi lakosoknak vált gyanússá ma reggel a Mars téren. Az állampolgárok azonnal értesítették a rendőröket, akik eljárás alá vonták az okmányokkal nem rendelkező férfit.

Egy szerbiai állampolgár vezette azt az autót, amelybe öt koszovói szállt be Mórahalmon a Kissori úton. Nem jutottak messzire, ugyanis a rendőrök igazoltatták a csoportot, amely során kiderült, hogy a sofőr segítséget nyújtott utasainak a határátlépésben. A koszovóiak semmilyen okmánnyal nem rendelkeznek, így velük szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a sofőrt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt állították elő a rendőrök.

Olvasóink írták

  • 1. benq 2012. szeptember 30. 13:17
    „ha ide ér a rossz idő akkor kössétek fel a gatyeszt, majd jönnek mint tavaly százasával.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makkosház: gondot okoz a kutyagumi

Körülkerített kutyafuttató létrehozását tervezik Makkosházon a töltés tövénél. Tovább olvasom