Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Egy év alatt épült meg a kübeki út

Kübekháza, Klárafalva - Újra járható a Kübekházát Klárafalvával összekötő út. Ez a rövid szakasz azért fontos, mert ez az egyetlen menekülési út, ha a 43-ast baleset miatt lezárják. Öt és fél hónapot csúszott a felújítása.
Néhány mezőgazdasági munkagéppel, illetve egy kamionnal találkoztunk, amikor a minap végigautóztunk a Kübekházát Klárafalvával összekötő, felújított úton. Ennek a mindössze 8 kilométeres szakasznak többnyire nincs nagy forgalma, de nagyon fontos, hiszen ez az egyetlen menekülési lehetőség, ha a 43-as főutat baleset miatt lezárják Klárafalva és Szeged között.

Lapunkban több alkalommal is írtunk arról, hogy csúszik a felújítás. A beruházást 2008. október 6-án kezdték el, és úgy tervezték, hogy idén április 20-ára el is készül. Ez azonban nem jött össze. A munkálatok megrendelője, a Magyar Közút szerint számos olyan probléma merült fel, ami hátráltatta a kivitelezést. Így például a nagy víztartalmú agyagos altalaj szárítása, illetve a felhasználásra szánt anyagok minősége miatt alakult ki vita a kivitelezővel. A minap aztán befejeződött a beruházás, a 8 kilométeres szakasz megépítését az Unió és a magyar állam összesen 582 millió forinttal támogatta.

Ha járható a 43-as, akkor főleg mezőgazdasági munkagépek használják a kübeki utat. A szerző felvétele
Ha járható a 43-as, akkor főleg mezőgazdasági munkagépek használják a kübeki utat.
A szerző felvétele

Túl gyors volt a szórólap

Még az uniós parlamenti választásra készülve a csongrádi szocialisták többek között azzal kampányoltak, hogy elkészült a Pusztaszert Ópusztaszerrel összekötő, teljesen új út. Ezzel szemben nemrég volt a 7200 méter hosszú és 6,5 méter széles, pályázati pénzből épített szakasz műszaki átadása. Egy másik pályázatnak köszönhetően – 30 mil-
lióból – az út pusztaszeri, belterületi szakasza is hamarosan elkészül.

Olvasóink írták

  • 2. haynau 2009. november 07. 09:22
    „A probléma csak annyi volt, hogy kilopták az anyagot. Az út már egyszer kész volt majdnem, csak nem volt fölfestve, és a szegély nem volt kész. Ekkor volt egy baleset a 43-ason, így ráterelték a forgalmat. Az út egy nap alatt szétment! Kivételesen megbukott a banda. Máshol is meg szoktak bukni, csak mikor már elvonulnak, soha többet nem javítják ki a hibát, hát itt nem jött össze... ("számos probléma" :hát valakinek tényleg az volt, hogy tényleg az útra kellett költeni a pénz nagy részét) Ahhoz képest,hogy több mint fél évig teljes útzár mellett zavartalanul piszmoghattak, sikerült átadni egy hullámos valamit, ami mondjuk kategóriákkal jobb, mint az elődje, de nem értem miért nem lehet normálisan megcsinálni teljesen sík terepen egy teljesen egyenes szakaszt. Azért mert mellékút, tegyünk bele hullámokat? Hát szánalmasak!”
  • 1. tüsök 2009. október 05. 15:57
    „Tisztelt fideszesek ezt is lelehet fikázni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koccannak, de haladnak

Műanyag szilánkok jelzik a szegedi aszfalton, hogy összekoccantak már a felújítások miatt új utakra terelt autósok. Tovább olvasom