Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Egy hét múlva Thealter

Szeged - Több mint 60 esemény várja a nézőket az idei Thealter fesztiválon július 23. és 29. között.
A díszvendég Pintér Béla és Társulata lesz, ők két előadással szerepelnek a programban: a Tündöklő Középszerrel és a Kaisers TV, Ungarnnal.

Visszatér Szegedre Ivo Dimcsev, aki ezúttal az osztrák művész, Franz West hordozható szobrait használja szólóprodukciójában. Különleges, provokatív előadásra számíthatnak, akik a szlovén Via Negativa Szégyen című darabjára váltanak jegyet, illetve láthatják a nézők a nagy sajtóvisszhangot kiváltó Jövőképtelen című előadást is, amelyet a budapesti gimnazistákból álló Transzparens Csoport készített. A produkció az idei Országos Diákszínjátszó Találkozón elnyerte az év előadása díjat.

A fesztiválon debütál a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciójában készülő Pass-port előadások második darabja, a Segedin/Szeged, de bemutatják az elsőt is, amelynek címe: Pass-port Szabadka/Subotica – A démonok városa.

A TÁP Színház–Katona József Színház a szibériai születésű, de Nyugat-Európában is hírnevet szerző Vlagyimir és Oleg Presznyakov Cserenadrág című művét adja elő.

Visszatér a szegedi fesztiválszínpadra a Derevóból ismert Tatyjana Kabarova az izraeli Yael Karavannal. Előadásuk címe: Alvajárók és a hét főbűn.

Lábán Rudolf-díjas előadásokat is bemutatnak a fesztiválon: Réti Anna Vis-a-vis-ja a 2011-es év legkiválóbb táncelőadásának járó Lábán Rudolf-díjat nyerte el. A Hodworks: Basse danse című előadását 2012-ben díjazták.

A Thealteren az alaphelyár 800 forint, a kiemelt helyáras előadások 1000–1200 forintba kerülnek. A szabadtéri előadások, kiállítások, a szakmai és irodalmi programok, valamint a mozgástréningek ingyenesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

75 éves Pál Tamás

Virtuóz zongoristaként indult, a komponálással is kacérkodott a ma 75. születésnapját ünneplő Pál Tamás. Tovább olvasom