Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Egy hónapon belül dönt az egyetem

A szegedi egyetem rektora kizárólag lapunkat tájékoztatta arról, hogy tegnap találkozott az oktatási jogok miniszteri biztosával, és elment a Budapest Média Intézetbe. Szabó Gábor azt ígéri, amint tisztázzák a jogi és a gazdasági kérdéseket, kialakítja álláspontját a diákoktól beszedett díjakról.
Meglátogatta tegnap hivatalában Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok biztosát Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. Inkognitóban járt az SZTE Budapest Média Intézetében (BMI) is, ahol Érdi Sándor oktatási igazgató kalauzolásával győződhetett meg arról, ott milyen pluszszolgáltatásokat nyújtanak a kommunikáció szakos diákoknak.

– Váratlanul érkeztem az egyetem budapesti kihelyezett tagozatára, a hallgatóknak is csak a beszélgetésünket követően, utólag mutatkoztam be. A látottak és hallottak alapján kijelenthetem: a BMI hallgatói a legkorszerűbb berendezéseket használva válnak felkészült bölcsészekké – összegezte tapasztalatait a rektor. – Az ottani képzés gyakorlatorientált, a diákok számtalan szolgáltatást vehetnek igénybe, modern számítógépes termek és egyéb eszközök állnak rendelkezésükre.

A tandíjmentesektől szedett díjakkal kapcsolatos jogi és gazdasági kérdések tisztázására külön csoportot kért föl Szabó Gábor rektor. Azt ígérte, hogy a szakértők véleményének ismeretében az ombudsman által javasolt határidőn, azaz 30 napon belül kialakítja álláspontját az SZTE vezetése az oktatási jogok biztosának ajánlásairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hannoverből Isztambulba – egy tankolással

Hannoverből indult, Isztambulba tart, és csak egyszer tankol Gerhard Plattner egy 2,5 literes… Tovább olvasom