Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Egy hónapra elég eső esett egy nap alatt

Egy hónapra elég eső esett egy nap alattBiacsi Gábor az elárasztott horgászházat és a stégek helyét mutatja a rókusi Vértónál. Fotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A szakadó eső miatt 47-szer riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat szombaton - tudtuk meg a katasztrófavédelem sajtóügyeletén Tátrai János tűzoltó alezredestől. 40 alkalommal favágáshoz, hétszer pedig szivattyúzáshoz kértek segítséget a lakosok elsősorban Szegeden és Csongrádon.
A hétvégén az ország nagy részén, megyénkben is 20 fok alatt maradt a csúcshőmérséklet. A délkelet felől érkező csapadékzóna elárasztotta térségünket, és több eső esett egyetlen nap alatt, mint máskor egy hónapban. A megyeszékhelyen és Szentesen több mint 60 milliméter csapadék esett szombat hajnaltól kora estig, Csongrádon és környékén pedig első fokú belvízvédelmi készenlétet rendelt el Bedő Tamás polgármester.

Szegeden a Vértó stégjeit áztatta el és tette tönkre a víz. A heves esőzés miatt másfél métert emelkedett szombat reggelre a vízszint.

– Húsz évig itt laktam, gyerekkorom óta ide járok horgászni, de ilyet még nem láttam. Ez katasztrófa – mutatta Biacsi Gábor a Vértó partján az elárasztott stégek helyét. – Azt hittem, le tudják engedni a vízművesek, de bugyog vissza a tóba a víz – mutatta a fiatalember, aki szombat reggel is horgászni indult.
 
Egy hónapra elég eső esett egy nap alatt. Fotó: Török János (galéria)


Ma eleinte keleten még eshet az eső, de nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Napközben melegszik az idő, délután már 24-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincset keresünk!

Kincset keresünk!
Lapunk új, Kincskeresők című mellékletének célja, hogy segítsük is életüket. Tovább olvasom