Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Egy igazi boszorkány a szegedi platánok alatt

Amit a szervezők csak remélni mertek, az tökéletesen beigazolódott, Szeged egyetlen valódi boszorkánya, a 88 éves Etka anyó öreget, fiatalt egyaránt megbabonázott a Széchenyi téren. A közönség lenyűgözve figyelte az idős hölgy fejen álló gyakorlatát, majd Etka anyó őket is megdolgoztatta.
Túl sok jóra nem számítottunk a szegedi boszorkányfesztivál szombat délelőtti programsorozatából, ám mikor Etka anyó műsorának köszönhetően egy kicsit visszatért az életkedvünk és az optimizmusunk. Kiderült ugyanis, hogy – ha lehet egyáltalán ilyesfajta összehasonlítást csinálni – Etka anyó Szeged, a jóga Győzikéje, akit az ismert(?) médiaszereplővel ellentétben feltétel nélkül lehet szeretni, és ezt nem is ciki kimutatni. Miután a fesztivál szpíkere öt percen át küzdött a mikrofonnal és a mondatokkal, végül csak felhívta a színpadra mindenjógázó nagymamáját, aki hihetetlen közvetlenségével hamar maga köré gyűjtötte a közönséget.

Igaz, neki sem ment könnyen, ugyanis mintha lámpalázzal küzdött volna, egy picit elveszett a különböző vicces történetekben, ám amikor végre felvitték neki a matracát egyből elszállt az idegessége.

Látszott rajta, alig várja, hogy végre fejen állhasson. A közönség pedig korra és nemre való tekintet nélkül tátott szájjal csodálta ennek a hihetetlenül hajlékony „öregasszonynak" a mutatványát, s közben volt, aki azon tanakodott, vajon megéri-e egyáltalán a 88. életévét.

A fejenállás után újra a közös „tévétornáé" lett a főszerep, Etka anyó a padokon ülőket éppúgy megmozgatta, mint a az álldogálókat. – Szerintem utoljára általános iskolásként tornáztam így, szabad téren, de most mégis úgy éreztem, mozognom kell – mondta Szombati Zoltán. A fiatalember barátjával érkezett boszorkánynézőbe a Széchenyi térre, és egyáltalán nem gondolta, hogy leragad a nagyszínpadnál. – Az egyetemista csoporttársaim valószínűleg betegre röhögték volna magukat rajtam, de szerencsére nem láttak – tette hozzá nevetve Szombati. Tőle néhány méterre Németh Józsefné, Julika is lelkesen mozgatta a végtagjait. – Nagyon szeretem Etka anyót, aki bevallom, a példaképem. Nyugdíjas vagyok, 69 éves, fáj az összes csontom és ízületem, de amikor meglátom őt, akkor valahogy elmúlik minden bajom – lelkendezett Julika néni.

Pedig az igazi katarzis még csak ezután következett. Arra ugyanis, hogy Vágtázó Halottkémekre ad elő táncos, zenés tornát Etka anyó még a riporter sem számított. Aki a jelenlévőkhöz hasonlóan kis túlzással azóta is transzban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxusadóból 46 ezer folyt be Szegeden

A luxusadóról szóló törvény elfogadása, 2005 óta Szegeden összesen 46 ezer forint folyt be a városi… Tovább olvasom