Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Egy kis tavasz az őszben

Szeged - Hajnalban nemcsak sötét volt, hanem az eső is esett, meg a szél is fújt, pont olyan idő volt, amikor az ember arra gondol: a kutyát se verik ki ilyenkor.
Különleges napja kell hogy legyen annak, aki ilyenkor is jókedvűen, netán fütyörészve bújik ki az ágyból, vigyázva, nehogy bal lábbal. A többség ólmos tagokkal, morózus arckifejezéssel, csigalassúsággal éri el a fürdőszobát.

Péntek reggel először vettük föl a téli dzsekit, sálat, zárt cipőt – a narancssárga helyes kis esernyőnket meg, amint kinyitottuk, azonnal kifordította a vidám színekre abszolút érzéketlen szél. Kapucnink is van, haha, nem lehet csak úgy egykönnyen eláztatni bennünket – nevetgéltünk kényszeredetten, de azért bizonyos elégtétellel, egészen addig, amíg zárt cipőnkbe be nem folyt a víz – pocsolyába léptünk óvatlanul.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás – riogatott már napokkal korábban a hidegfrontot jósoló orvosmeteorológus, télies hideg októberben, szél, eső, még talán hó is a hegyekben, űberelte a szimpla időjós.

Na, erre aztán tegnap ebéd után már ragyogóan sütött a nap, igaz, 12 fok fölé nem ment a levegő hőmérséklete, de a szél elállt, az utak fölszáradtak. (Kivéve ahol mégsem, mint látszik a képen. De az utak egyenetlenségei és a csatornák dugulásai már igazán nem tartoznak az időjárás-tematikába.) Úgyhogy valóságos tavaszias hangulatba ringathattuk magunkat – nesze neked, télies október. Ne legyen rosszabb!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodó Imre lehet Kispál Ferenc utódja

Szeged - Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét jelölte az országgyűlés Fidesz-frakciójába a Magosz… Tovább olvasom