Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Egy nő nem lehet egyszerre szép és okos is

Szeged - Egyes szakmáknál előnyt jelenthet, ha egy nő dekoratív és mosolygós, és léteznek olyan foglalkozások is, melyeket az emberek többsége tart vonzónak. Például egy fehér köpenyes, csinos doktornőnek szívesebben elmesélik a férfiak panaszaikat, és az sem hátrány, ha egy szép nő szolgálja ki őket a kedvenc kocsmájukban. Csinos tanárnőt, doktornőt, pultos lányt és modellt kérdeztünk szakmájukról, annak örömeiről, viszontagságairól.
„Kigyógyítottam az orbáncból, ő pedig randira hívott" – idézte fel Boros-Gyevi Márta egy pizzasütő férfi ajánlatát. A huszonnyolc éves, szőkésbarna hajú, dekoratív bőrgyógyász jelenleg boldog párkapcsolatban él. Akkor viszont visszautasította ezt a közeledést, a férfi azonban nem adta fel: kedvezményes pizzát ígért gyógyítójának.

– Gyakran bókolnak  a betegek, ami a legtöbb esetben hízelgő, csak néha kellemetlen. Megesett, hogy egy férfi orrplasztikára érkezett a bőrklinikára. Próbáltam kikérdezni, hátha fény derül valamilyen rejtett problémájára, de ő szexuális megjegyzésekkel illetett. Amikor kértem, hogy vetkőzzön le, mert meg szeretném vizsgálni, feltűnően nagy örömmel tette – avatott be Márta a zavarba ejtő részletekbe, melyeket már rutinosan kezel. Hozzátette, tapasztalatai szerint a betegek bizalmatlanabbak a fiatal, dekoratív orvosokkal: egy nő nem lehet egyszerre szép és okos is – állítják.      

Kovács Edit vallja: a vendéggel nem tanácsos flörtölni Fotó: Miskolczi Róbert

A vendéglátóiparban dolgozó nők is nap mint nap szembekerülnek a férfi vendégek bókjaival.

Bókokkal kedveskednek

„Alapszabály: vendéggel nem tanácsos flörtölni" – tudtuk meg Kovács Edittől, aki az egyik szegedi pubban pultosként dolgozik. A mosolygós, 24 éves nőnek megnyílnak a vendégek, szívesen mesélik el bánatukat vagy örömüket. A férfiak gyakran bókokkal kedveskednek, különösen a rikító kék szemére tesznek hízelgő megjegyzéseket. – Előfordul, hogy félreértik a kedvességemet, és udvarolnak. Ilyenkor nagyon óvatosan utasítom vissza a közeledésüket, hogy még véletlenül se ijesszem el őket a törzshelyüktől. Sokszor apró füllentésekkel – például már foglalt  vagyok – hárítom az ilyen helyzeteket. Mikor pincérként dolgoztam egy másik szegedi kávézóban, előfordult, hogy egy ittas fiútársaság tagjai nem éppen úriemberek módjára viselkedtek, de az ilyen viselkedés a törzsvendégekre nem jellemző.

Edit azt is elmondta, ő úgy tapasztalta, a dekoratív külső előnyt jelenthet a munkakeresésnél is. De tudni kell, mi a határ: egy női vendéget például rettenetesen zavarhat, ha a pultos lány csinosabb, mint ő.

Az öltözködése csillagos ötös
 
Hódi Ildikó hét éve tanít az Arany János Általános Iskolában. A hosszú, szőke hajú, huszonéves tanárnőt mindenki észreveszi, ha megjelenik az osztályteremben. Diákjai szeretik, megbeszélik vele problémáikat. Hatodikos osztályában a lányok példaképüknek tekintik, felnéznek rá. Az alsó tagozatos növendékei gyakran megölelik, megjegyzik, milyen jó illatú a haja, és az öltözködése is csillagos ötös. – Nem tekintélyt parancsoló kosztümben, inkább fiatalos ruhákban járok. Ez is oka lehet annak, hogy  a barátjuknak tekintenek, megbíznak bennem – magyarázta Ildikó, aki azt is elmesélte, előfordult, hogy az egyik fiú tanítványa szerelmet vallott neki. Ezt a szituációt nehéz volt úgy kezelni, hogy ne bántsa meg a kisiskolást.

Tudni kell a férfiakat kezelni

Szexi szakmák

Egy amerikai internetes oldal felméréséből az derült ki, hogy az amerikaiak nem feltétlenül azokat a szakmákat tartják vonzónak, amelyekkel sok pénzt lehet keresni, vagy ahol elvárás a jó megjelenés. A fizikai állapot és az izgalmas munka is szexivé tesz egy foglalkozást. Az amerikai karrieroldal olvasói szerint a top tíz szakma: modell, pincérlány, atléta, tűzoltó, cowboy, nővér, művész, hivatásos katona, építőmunkás, tévés műsorvezető.  
A sikeres modelleket sokan irigylik: szépek, világot látnak, rengeteg emberrel megismerkednek munkájuk során. Tóth Anita nem cáfolta: az életben sokszor előnyt jelenthet a szépség, bár a szó értelme relatív. Elmondta, sok pozitív élményt köszönhet megjelenésének. Rengeteget utazott, járt Milánóban, Mexikóban, Athénben, a francia Riviérán és még számos gyönyörű helyen. Az emberek, főleg a férfiak kedvesek vele, megesett, hogy előreengedték a reptéri bejelentkezőnél vagy a sarki ABC-ben, a pénztárnál. – Ezek a dolgok nagyon jólesnek. A külső velejárója azonban az is, hogy tudni kell kezelni a férfiakat. Úgy érzem, megtanultam.

Számtalanszor megesik, főleg külföldi modellügynökségeknél, hogy egy-egy bemutatkozó vacsoraesten az alkalmazók szorosabbra fűznék a munkaviszonyt. Foglalt a szívem, de sosem magyarázkodom, kedvesen hárítok.

Olvasóink írták

  • 1. suhym 2008. február 01. 10:05
    „De még mennyire, hogy lehet:)) Sőt megtoldanám, mert egyszerre lehet szép, okos, csinos és nagyon, nagyon kedves is, mint az újságíró által meginterjúvolt doktornő is!:))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a szegedi színesfém tolvajokat

Két a közelmúltban Szegeden történt színesfém lopás feltételezett elkövetőit fogták el a Szegedi… Tovább olvasom