Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Egy sárkaparó ráccsal agyonverte idős ismerősét - 12 évet kapott

Szeged- Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gyomaendrődi férfit, aki tavaly februárban egy sárkaparó ráccsal agyonverte idős ismerősét; a vádlott zsákmánya háromezer forint volt.

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gyomaendrődi férfit, aki egy sárkaparó ráccsal verte agyon idős ismerősét; a vádlott zsákmánya háromezer forint volt.

A jelenleg 21 esztendős Badari Zsolt 2011. február 17-én Gyomaendrődön italozott barátjával, a másodrendű vádlott Horváth Jánossal. Az egyik kocsmában találkoztak a későbbi sértettel, akiről megtudták, hogy pár nappal korábban nagyobb mennyiségű készpénzhez jutott. A vádlottak – Horváth János ötletére – elhatározták, hogy miután a 71 éves férfi elindul, Badari Zsolt utána megy, leüti és elveszi a nála lévő készpénzt.

Az elsőrendű vádlott végül előbb hagyta el a kocsmát, hogy a sértettet az otthonánál várja. Amikor a férfi a teraszon tisztogatni kezdte csizmáját, mögé került és egy 13 kilogrammos sárkaparó ráccsal fejbe csapta. A még életjeleket mutató sértettre összesen ötször sújtott le, majd elvette pénztárcáját, amelyben háromezer forintot talált.

A bántalmazás következtében meghalt áldozata kulcsait a vádlott magához vette, majd a társával úgy döntöttek, visszatérnek a tetthelyre. Pénzt keresve átkutatták lakását, de nem találtak semmit. A rendőrséget még a bűncselekmény éjszakáján az elsőrendű vádlott édesanyja értesítette, miután fia elmondta neki a történteket.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Badari Zsoltot, ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. Horváth Jánost felbujtóként elkövetett rablás bűntettéért három és fél év börtönre ítélték.

Olvasóink írták

 • 5. Smerdis 2012. február 24. 06:56
  „a gyermekét agyonverő dunakeszi férfi öt évet kapott. tegnap volt az indexen. azért csak ennyit, mert nem ölési szándékkal kezdte a verést, hanem elborult az agya. remek kis ország ez.”
 • 4. USB 2012. február 23. 13:50
  „Így hát ő is sárkaparórácsok közé fog kerülni, csak sajnos azok méretei jóval nagyobbak. Káááááááááár”
 • 3. csafe 2012. február 23. 12:04
  „Nekünk kívül állóknak teljesen érthetetlen, hogy egy rablógyilkosnak hogy lehet 12 évet adni egy ilyen cselekményért? 8 év múlva jöhet egy következő ember akit agyonüthet? A leendő áldozatoknak nem lehetnek jogai?”
 • 2. csillogás 2012. február 23. 11:54
  „ígéret marad..”
 • 1. hetzer 2012. február 23. 11:17
  „13 év... ennyit ér egy emberi élet? Hol az a fenenagy szigor, amit a narancsos (képviselő)urak ígértek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák vagy lengyel származású Osztróvszky József?

Szlovák nyelvű utcanévtáblák kihelyezéséről szavazhat pénteken a szegedi közgyűlés. Tovább olvasom