Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Egy szegedi család is a hatvan centis hó fogságába esett egy szállodában Galyatetőn

Egy szegedi család is a hatvan centis hó fogságába esett egy szállodában Galyatetőn
Galyatető - A szegedi Vass György és családja egy meghitt havas kis kirándulást tervezett a hét elején a Galyatetőre. Mire a Mátrába értek, a lezúduló irdatlan mennyiségű hó és az utakra dőlő fák miatt már a szállodájukat se tudták elérni. A Galyatető lábánál álló egyik hotelbe tudtak bejutni, ahol szerda este az időjárás miatt még áram sem volt a szobájukban.
- Tudtuk, hogy szállingózik majd a hó a Galyatetőn. Direkt azért foglaltunk szállást a Hunguest Hotelben, hogy a két unokánk szép környezetben lásson egy kis havat, mert a télen tervezett ausztriai kirándulásunk a felnőttek elfoglaltsága miatt elmaradt - mondta lapunknak Vass György.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagja álmában sem gondolta volna, hogy a szerdai rendkívüli havazás miatt nem érik el céljukat. - Az irdatlan mennyiségű hó miatt a 24-es útra rengeteg fa dőlt ki, a katasztrófavédelem pedig lezárta a Hunguest Hotel felé vezető utat. Sok ismerősöm él a környéken, de senki nem tudott feljuttatni minket a szálláshelyünkre. Még Pásztó felől is megpróbáltunk eljutni a Galyatető csúcsához közel levő szállodába, de azt az utat is lezárták. Végül 100 méterrel lejjebb, a Lifestyle Hotel Mátrába sikerült szobát találnunk, ahova hó és jégviharban jutottunk fel - mesélte Vass György.

A hat tagú család, köztük Vass György 3 éves és 4 hónapos unokája szerdán a hotel fogságába esett. - A rendkívüli időjárás miatt a szobákban egész este nem volt áram, nem volt internet és térerő sem, így telefonálni sem tudtunk. Egy nagy rendezvény volt éppen a hotelben, így ételből-italból bőségesen állt rendelkezésre minden, mi szem-szájnak ingere - mondta a rotarysta.

A hotelnek volt egy saját aggregátora, így legalább a folyosókon volt világítás, és nem kellett botorkálni a sötétben.

- Szerencsére meleg vizünk is volt, így legalább zuhanyozni tudtunk. A négy csillagos szálloda pazar wellness-részleggel rendelkezik, de a vízforgató is árammal megy, így az szerdán és csütörtökön sem üzemelt. Szóval itt vagyunk egy exkluzív hotelben, ahol nagyjából csak sétálgatni tudunk - mesélte tegnap este Vass György. Csütörtök kora délutánig szakadt a hó, a nyugdíjas férfi elmondása szerint 60 centi hullott belőle.
 
Hatvan centis hó fogságába estek egy szállodában Galyatetőn. Fotó: Vass György (galéria)
- Ezután a lányom és a vejem már kirándulni is tudott a közeli kis falvakba, a nagyobbik unokámmal pedig hóembert építettünk a szálloda előtt. A szerdai rendezvény résztvevői csütörtök estére el tudták hagyni a hotelt, és a katasztrófavédelem is megszüntette az útlezárásokat. Az áramszolgáltató aggregátort telepített a közelbe, így csütörtök estére már a szobákban is lett áram. Nagyjából 25-en vagyunk még  a hotelben - adott helyzetjelentést Vass György lapunknak tegnap este.

A Hunguest Hotelben, ahova eredetileg szólt volna foglalásuk, 200-an rekedtek, és tegnap már zacskós vizet kellett osztani a vendégek között, mert kezdtek kifogyni a készletek. A család ma indul haza Szegedre, eredetileg is ennyi időt szerettek volna a Mátrában tölteni. Telefonon már tudtak beszélni a Hunguest Hotellel, hogy az időjárás miatt nem érkeztek meg lefoglalt szálláshelyükre, ahol megnyugtatták őket, hogy a vis major helyzet miatt természetesen semmilyen anyagi követeléssel nem lépnek fel velük szemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalan betegek közt él a szegedi pap

Három egykori hajléktalan lakik Kardos Mihály nyugdíjas plébános albérletében. Tovább olvasom