Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Egy szegedi óvodát bezárnak, Tápén összevonás lesz

A bezárásra ítélt Rigó utcai óvodában a jövő hét elején szülői értekezletet tartanak. Arról tájékoztatják a szülőket, hová írathatják át gyermekeiket. Két tápai ovi ősztől egy épületben működik tovább.
Ősszel már egy másik óvoda kapujában kell elbúcsúzniuk a szülőknek gyermeküktől. Fotó: Karnok Csaba
Amennyiben a közgyűlés elfogadja a javaslatot, szeptembertől nem fogad több gyereket a Rigó utcai óvoda.
– A bezárás egyik indoka, hogy kevés gyermek járt a Rigó utcai óvodába. Ráadásul a négy jelenlegi csoport közül kettő nem önkormányzati. A város több óvodájában vannak üres termek, ahová a Rigó utcai óvodásokat el tudjuk helyezni. Ésszerű döntésről van szó – mondta Solymos László alpolgármester.

A Rigó utcában működő szerb és Waldorf-csoport elhelyezéséről az önkormányzat egyeztet a Szerb Kisebbségi Önkormányzattal, valamint a Waldorf Alapítvánnyal. A másik két csoport önkormányzati, az egyik idén elballag, a megmaradó csoport elhelyezésére pedig több lehetőség is van.

– Szóba jött a Mars téri óvoda, amely valószínűleg az egész csoportot át tudja venni. Azok a szülők, akik nem szeretnék ebbe az oviba járatni gyermekeiket, természetesen bármely másik óvodába átírathatják őket – tette hozzá az alpolgármester.

A szegedi óvodaigazgatóság vezetőjét, Lóczi Tündét pénteken tájékoztatták a városházán a várható változásokról. Ő azt mondta, mindenképpen a legjobb megoldást szeretnék megtalálni a gyerekek és a szülők számára. Ezért a jövő hét elején szülői értekezletet tartanak a Rigó utcai óvodában, és ott tájékoztatják a lehetőségekről a szülőket.

Tápén jelenleg két óvoda működik 2-2 csoporttal. Ezt a két intézményt összevonják. Solymos László alpolgármester azt mondta: szeptembertől a Honfoglalás utcai oviból a kicsik átköltöznek a Majakovszkij téri intézménybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahány bolt, annyi ár

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom