Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Egy vödörben hagyták az elpusztult macskát

Szeged - Komoly büntetést érdemelne olvasónk szerint az, aki egy műanyag festékesvödörben hagyta elpusztult macskáját a Felső Tisza-parton, a SZEOL-pályánál. Az illetékesek nem járőröznek, bejelentés után szállítják el az állati tetemeket.
Olvasónk egy döglött macska tetemére lett figyelmes kutyasétáltatás közben a Felső Tisza-parton, a SZEOL-pálya egykori pénztáránál. Elpusztult kedvencét egy műanyag festékesvödörben hagyta ott az egykori gazdája. A férfi három hét múlva sétált arra megint, a döglött állat még mindig ott volt, közben műanyag szemetet dobáltak a tetemre – ekkor írt szerkesztőségünknek. Olvasónk nem érti, „hogy tehette ezt meg egy ember a házi kedvencével, hogy így adja meg (vagy így nem adja meg) a végtiszteletet". Szerinte komoly büntetést érdemelne „a tettes".

Műanyag festékesvödörben végezte az egykori házi kedvenc. Fotó: DM
Műanyag festékesvödörben végezte az egykori házi kedvenc. Fotó: DM

A helyi önkormányzatnak kötelező a közegészségügyi célú ebrendészeti feladatok ellátása. Szegeden az önkormányzat megbízásából az állati tetemek és a kóbor állatok begyűjtését a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megbízott szakvállalkozóval, az Orpheus Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület látja el a város közigazgatási határán belül, a közterületekről – válaszolt megkeresésünkre a társaság, hozzátéve, hogy magánterületen az állat befogásával és elhelyezésével kapcsolatos költségek a tulajdonost terhelik. Az elhullott állatok tetemeinek elszállításáról az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai a lehető legrövidebb időn belül intézkednek. A tetemeket az Ebrendészeti Telepre szállítják, ahol külön erre a célra biztosított állami szakszolgáltató, az ATEV Zrt. gyűjtőjében helyezik el a szállításig.

Olvasónk a SZEOl-pálya régi bejáratánál talált rá. Fotó:DM
Olvasónk a SZEOl-pálya régi bejáratánál talált rá. Fotó:DM

Elérhetőségek

Az Orpheus Állatvédő Egyesület nem járőrözik, hanem a bejelentések alapján száll ki az adott helyszínre (élő állatokat menteni, illetve elhullott állatok kapcsán környezetvédelmi célú ártalmatlanítást végezni). Bejelentést lehet tenni a társaság honlapján (www.szkht.hu), az Állatvédelmi Központ telefonszámán tköznap reggel 7 és délután 3 között a 20/360-9846-os számon, a közterület-fenntartási divízió titkárságán 62/777-255, tmarti@szkht.hu. Utcáról megmentett kutyák és cicák gazdikeresője a www.ebangyal.hu oldalon érhető el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szepesiék 150 milliót kaszáltak a behajtással

Botka László polgármester a múlt héten beszélt egy fórumon arról az ügyvédről, aki közel 200 millió forintot vett fel irodájával az elmúlt 4 évben a városi cégektől. Tovább olvasom