Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Egyedülálló mobilkommunikációs kurzusok Szegeden

Szeged - Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.
A mobiltelefonok sokáig kizárólag technikai, technológiai szempontból voltak érdekesek. Mára azonban a humán tudományok képviselői is belátták, hogy a kommunikációs szokásainkat gyökeresen átalakító modern készülékek, az okostelefonok és a táblagépek ismerete és használata elengedhetetlen a humán tudományokat ismerő, kreatív, innovatív szakemberek munkájában és előmenetelében.

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile. Fotó: delmagyar.hu
Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Szegedi Tudományegyetem
Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile. Balról Szabó Gábor, az egyetem rektora, jobbról Pfeff Dániel, a Magyar Telekom régióvezetője. Fotó: delmagyar.hu

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile felismerve ezt, olyan újdonságnak számító képzést alakított ki, amely – a mobilkommunikációs és mobiltechnológiai ismeretek bővítésével – azt célozza meg, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba. A hallgatókat a jelen és a közeljövő lehetőségeinek feltárásában a terület elismert képviselői, a Szegedi Tudományegyetem Médiatudományi Tanszéke mellett a T-Mobile, a Carnation Group, az IBM, a HVG előadói, valamint Dobó Mátyás (Doransky) webes szakember és Jóföldi Endre keresési szakértő segíti.

A szeptember 14-én induló előadássorozat sikerére jellemző, hogy a kurzusfelvétel megnyitása után a tárgyak hallgatói kerete perceken belül megtelt, a szemináriumra pár óra alatt háromszoros túljelentkezés volt. A Bevezetés a mobilkommunikációba című előadást a Bölcsészettudományi Kar bármely szakos hallgatói, a Mobilkommunikációs ismeretek című szemináriumot pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékhez tartozó hallgatók vehették fel.

Olvasóink írták

  • 2. Szerzetes 2011. szeptember 08. 20:18
    „A TTIK-n azt tanítják hogy működik a TV, a BTK-n, hogy mit kell mondani a TV-ben. Itt is ez a szitu szerintem.”
  • 1. Jeti00 2011. szeptember 08. 19:31
    „btk-sok.. vicc. ttik-nak miért nincs? :) vagy ez az előadássorozat nem is a technológiáról szól hanem inkább HR meg PR? :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két önkormányzati cég vezetőjét menesztené a szegedi városvezetés

Kezdeményezik továbbá a két önkormányzati cég felügyelőbizottságának leváltását is. Tovább olvasom