Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Egyelőre befejeződött a Bartha kontra Csapó csata

Több mint egy év után a bíróság megszüntette a büntetőeljárást Csapó Balázs ellen. A városi érdekvédelmi megbízottat Bartha László korábbi szegedi polgármester jelentette föl hamis vád miatt.
Bartha László szegedi fideszes országgyűlési képviselő hamis vád miatt a Csongrád Megyei Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatalánál tavaly májusban tett feljelentést Csapó Balázs ellen. Bartha László szerint a szegedi önkormányzat érdekvédelmi megbízottja a 2002-es önkormányzati választások után, még a Szegedért Egyesület elnökeként, hamisan állította feljelentésében, hogy ő bűncselekményt követett el, amikor polgármestersége alatt nyelvpótlékot vett fel. A volt polgármester visszatérően hangsúlyozta, hogy hivatali ideje alatt adminisztrációs hiba miatt kapott 881 ezer forint nyelvpótlékot, amit egyébként később visszafizetett.

Bartha László ellen a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást. A fideszes képviselő ezután jelentette fel Csapó Balázst.

A Szegedi Városi Bíróság több mint egy évvel a feljelentés után szüntette meg Csapó ellen az eljárást.
A bíróság indoklása szerint az érdekvédelmi megbízott „állításai megfeleltek az igazságnak, mely tények valóságtartalmának vizsgálata azonban már nem az ő, hanem az erre hatáskörrel, illetékességgel rendelkező hatóság feladata", ezért nem vádolt Csapó Balázs hamisan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged és Szentes a nyertes

Csongrád megyéből két település kap címzett támogatást. Szegeden oktatási és kulturális intézményt… Tovább olvasom