Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Egyelőre nem nyit ki a Pinceszínház

Szeged - Szeptemberben azt írtuk: október végén kinyithat új játszóhelyén, a Dugonics téren a szegedi Pinceszínház. Kancsár József direktor szerint műszaki okok miatt csúsznak.
A Pinceszínház régi játszóhelyén, a Horváth Mihály utcában azért kényszerült bezárni, mert 2006 júliusában egy felhőszakadás után a víz másodszor is teljesen elárasztotta az otthonául szolgáló pincét. A magánteátrumot nyolc éve családi vállalkozásban üzemeltető színészházaspár, Kancsár József és Kancsár Orsolya az Olasz Kulturális Intézetnek is otthont adó Dugonics tér 2. alatti épület udvaráról nyíló 250 négyzetméter alapterületű pincét kapta meg cserebérleményként az IKV Zrt.-től. A szerkezetkész helyiség színházzá alakítása már tavaly tavasszal megkezdődött, az átépítés azonban elhúzódott.

Kancsár József szeptemberben azt nyilatkozta lapunknak: október végén szeretnének nyitni Shakespeare Othellójával, amit Ádám Tamás rendez.
– Közben kiderült, hogy 15 méter magas a kéményünk, ezért át kell terveztetnünk a fűtést, másmilyen rendszert kell kiépítenünk. Emiatt csúszik a kivitelezés, így a műszaki problémák miatt egyelőre nem tudtunk nyitni. A műszaki átadásnak november végéig meg kellene történnie – mondta tegnap Kancsár József, aki szerint színészkollégái is várják már, hogy felléphessenek.

A tervek szerint Harsányi Attila egy monodrámát vinne színre Melkvi Beával. Vendégprodukcióként Fekete Gizi nyáron nagy sikert aratott önálló estjét is átvennék, és az Othellóról sem mondtak le.

Olvasóink írták

 • 2. Kedves Olvasók! 2008. október 30. 21:28
  „És ha kinyit a Pinceszínház, akkor mi lesz?
  A befogadószínházi projekteken kívül semmit érdemlegeset sem csinál. Kancsár "színházához" képest, még a szegedi nemzeti (kisbetűvel!!!) is teátrumnak számít.
  Rosszízlésű emberek, akik sehol sem állják már meg a helyüket, stúdióval, műhelymunkával, magánszínház kifejezésekkel takaróznak.
  El kéne menni dolgozni, csak nem értünk semmihez, ez a nagy büdös igazság barátaim.”
 • 1. hátnahátmár... 2008. október 30. 09:57
  „... nem unalmas még? Már az is furcsa, hogy miért kap cserebérleményt egy magánszínház az IKV-tól. De hogy mindig (2 éve) az legyen a hír, hogy még mindig nem tudnak kinyitni sajnos, de számos tervük van... Nem történik semmi más ebben a városban kulturális téren, ami nem színház, szabadtéri vagy Reök PR?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó vezető nem díjazza a hízelgést, de bírja a kritikát

Szeged - Fontos a kapcsolat a munkatársakkal, az őszinteség és a példamutatás, derült ki: a főnök ne várjon el többet a munkatársaktól, mint amit magától megkövetel. Tovább olvasom