Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Egyelőre nincs roham a szegedi kormányablaknál

Szeged - Január 3-án reggel nyolckor megnyitottak a fővárosi és megyei kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodái, más néven a kormányablakok.
A szegedi kormányablak a Rákóczi téren, a megyeháza földszintjén található. A hivatal négy ablakkal működik, sorszámot kell tépni, de nem kell az ügytípusok között választani, egyelőre minden asztalnál mindent intéznek.

– A képzésen sok mindent tanultunk, a valóságban érdekes lesz kipróbálni a tudásunk – mondta a feladatok sokféleségével kapcsolatban az egyik ügyintéző.

Délelőtt nem voltak sokan. Fotó: Garai Szakács László
Délelőtt nem voltak sokan.
Fotó: Garai Szakács László

Hétfőn 10 órakor nekünk a 8-as sorszám jutott, de kiderült: csak 3 „igazi" ügyfél járt előttünk a hivatalban. Ketten tájékozódtak, egyvalaki ügyfélkaput regisztrált. A többi cetlit az átadási ünnepségen nyomta ki a gép.

Szerethető államigazgatás

A megnyitón B. Nagy László, a megyei kormányhivatal vezetője kiemelte: a cél,  hogy 2013 végéig egy helyen, a kormányablaknál legyen intézhető a  legtöbb hatósági ügy,  és ezzel „szerethető államigazgatás" jöjjön létre.  Elmondta: a következő hetekben átvilágítják a becsatlakozó szakigazgatási szervek működését, állományát, szerződéseit, hogy racionális, olcsó államot hozzanak létre a szolgáltatás színvonalának megemelésével. 

A hivatalos megnyitó után két órával rajtunk kívül nem volt ügyfél az irodában, ahol többek között igényelhető a családi póték és a gyes, ellenőrizni lehet a társadalombiztosítási jogviszonyt, bejelenthető több egyéni vállalkozással kapcsolatos változás. Ügyfélkapu regisztrációt intéztem volna, de nem volt nálam minden irat. Az ügyintézők biztattak: menjek vissza, ők ott lesznek estig. Az új típusú hivatalnak különben ez az egyik előnye. Minden munkanapon 20 óráig tart nyitva.

A gyenge kezdeti érdeklődést látva úgy döntöttnük, megkérdezzük a földhivatalban nem hiteles tulajdoni lapért sorban állókat, hogy tudják-e, hogy azt a kormányablakban is kérhetnek. A földhivatal azonban 3-án technikai okok miatt zárva volt.

Pusztán kíváncsiságból benéztünk egy lottózóba – nem, a kormányablakokban nem lehet szerencsejátékot játszani –, hogy megtudjuk, ott találunk-e valakit. De január 3-án a lottózó is teljesen üres volt.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. zoltanszabo 2011. január 05. 11:20
  „T. 45- jól látod. Ezek a hivatalok nem értünk jöttek létre--hiszen minddből van már évtizedek óta máshol--csak a fityesz tagiknak csináltak jó állást--jó fizetéssel.
  Amíg a diplomás kint közmunkán dolgoztatnák havi 28 500 :-Ftért--addig itt max. érettségivel keres több százezret.
  Megmondta viktor csinál millió munkahelyet / saját nyasgemeinek / hát ez az.”
 • 46. Larsson 2011. január 05. 08:51
  „Hát igen kv-t főzni 150 nettós köztisztviselői zsetonért tényleg kemény meló...”
 • 45. maci52 2011. január 04. 20:10
  „A hivatalokban az a jó hogy az összes seggevég politikus,bennfektes rokonát eltudják helyezni,fizetés+cafetária+üdülési és manna jár nekik,nem termelnek semmit de qrvqa jól keresnek,bezzeg a lapátosok meg éhbérért dolgoznak.
  Ez a munkahely teremtés,növeli a statisztikát,mi meg fizetjük a felvett állami hiteleket vissza,ezek meg eltapsolják.”
 • 44. rozator 2011. január 04. 20:04
  „Érdekes! Az a száz akárhány milliárd senkit nem zavar? Tele van a cég fityeszessel, kistafírozva rendesen, és semmire nem használható!”
 • 43. frakk 2011. január 04. 19:55
  „41: H6.....: Parancs értettem.
  Az a baj neked nem jutott el odáig, mert valamiért nincs...”
 • 42. allegro 2011. január 04. 19:43
  „"Minden ügyünket egyszerre intézhetjük és ezzel pénzt, időt takarítunk meg."
  Az a bökkenő, hogy az ügyeink a legtöbb esetben nem egyszerre vannak, hanem egyenként sorban!
  De ha úgy volna, hogy több ügye egyszerre mindenkinek, hát napokra előre sorszámot kellene váltani.
  Hogy "olcsóbb lesz az állampolgároknak is" - hallottam a rádióban..., és, hogy "előbb-utóbb az okmányirodákat is megszüntetik", akkor csak drágább lesz ez nekünk, mert utazni kell, szabadságot kell kivenni...már akinek munkahelye van ill. megmaradt.
  Múlt évben az okmányirodában személyit újítottam és ügyfélkapu regisztráltam. Gyorsan ügyintézés volt, nem kellett sem utazni és várakozni is csak néhány percet. Tökéletesen elégedett voltam. Ezzel szemben ha ezért egy másik városba kell majd utazni, akár többször is, ahol rengetegen lesznek, akkor miért is lenne nekem jobb?”
 • 41. h65535 2011. január 04. 19:18
  „36. hozzászólás frakk 2011.01.04. 14:21
  Kár, hogy nem nyomtad bele a fejed abba a csészébe. Igazi jelzős összetétel lett volna belőle, ami valójában vagy!”
 • 40. csakhogy 2011. január 04. 18:25
  „Frakk!
  Az a baj, hogy a sok embernek ( abban, az épületben dolgozókat értem) elöntötte már az agyukat a sok januári változás. Nem hogy az egyszeri ember hanem a törvényalkotók és végrehajtók sem tudják mit kell tenni. Hivatalokat gyártani kell, mert a havernak kell a pénz, de munkahelyet ami tényleg szükséges lenne, nem létesítenek. A sz@r meg gyűlik, gyűlik és egyszer csak kifolyik.”
 • 39. ebebri 2011. január 04. 15:10
  „Larsson! Mi ez a kubatov-féle adatbázis??? Kezdek gyanakodni, hogy tényleg valaki megfigyel...
  Érdekes találmány az outlook: visszajelez, ha nem létezik az e-mail cím és nem jelez vissza, ha meg sem nyitják az ember önéletrajzát... Kéne már egy hatóság, ahol panaszt lehetne tenni a kamu álláshirdetések ellen!”
 • 38. frakk 2011. január 04. 15:01
  „Rozator: tényeket írtam, ha erről te is tudsz akkor írd le te is a tapasztaltakat.
  Nevet én nem szoktam kiírni, mert tudod nem a tény számít, néha a bejelentőt hurcolják meg.
  Csak mégis furcsa, hogy embereket várakoztatnak, egy hivatalban, ahol koedukált tele"pakolt wc-nél még az alapvető emberi szükségletet sem végezhetik el.”
 • 37. rozator 2011. január 04. 14:40
  „36. frakk 2011.01.04. 14:21! Biztos nem a Párizsi krt. volt, ugye?”
 • 36. frakk 2011. január 04. 14:21
  „Ma éppen egy közhivatalban (fegyveres testület) lett volna 2 perces elintéznivalóm. A városban volt több elintézni valóm, utoljára halasztottam ezt az ügyet. Amikor odaértem , felszóltam az ügyintézőnek, aki mondta , hogy várjak majd lejön. Már negyedórája vártam , gondoltam elvégzem a kisdolgomat. Kerestem a Wc-t, amit meg is találtam az ügyfélváró melletti előtérben. Női-férfi egyben, gondoltam na majd belül szétválik női-és férfi ajtóra. Na nem!. Keresem a pisszoárt, az nincs, de volt egy wc kagyló. Örömmel kezdek közeledni feléje, de valami félelmetes bűz közepette, azonnal feltárult a látvány is. Írd és mond 3/4-ig tele fek@liával. Ilyedtemben rögtön elfelejtettem miért is indultam volna oda, és húztam kifelé. Még 10 perc várakozás után szóltam az ablak mögött drosztoló fiatal egyenruhásnak. "Elnézést ez ugye egy ügyfélváró?" --"igen"-- Csak jelezni szeretném, hogy a wc tele van sz@rral-- És ezt a választ halljátok --- "tán én sz@rtam tele??" Köpni nyelni nem tudtam. Mondom neki --én csak jeleztem a problémát ha egyetlen és közös illemhely van, csak annyit várnék hogy intézkedjen. Na nem tette. Én meg távoztam
  Ügyintézés 21. század Szeged”
 • 35. rozator 2011. január 04. 13:54
  „A tv bemutatta! Megmondják milyen problémával hová kell menni! (pl: APEH, Földhivatal!) Mindez csak 125 milliárdért! A Bukta Nagy örülhet, itt lett FŐNÖK!!!!!!!”
 • 34. antikos 2011. január 04. 13:27
  „Igen a csatlakozást elfogadjuk! Minél többet várunk! Éljen a Kárpát medence megmentője! A mi Vezérünk! Éljen!”
 • 33. DMagóg 2011. január 04. 12:59
  „Csatlakozom az előttem szóló "32. antikos" hozzászólásához!
  Jól csináltam? Valamikor így tanultam. Semmi bajom nem származott abból, ha jókor és jól csatlakoztam. Ez, ugye most jó így?”
 • 32. antikos 2011. január 04. 12:04
  „Én speciel örülők neki!!! Éljen a haza bölcs vezére!”
 • 31. DMagóg 2011. január 04. 11:53
  „Állampolgárként eddig, a felsorolt hivatalok közül mindössze kettővel volt dolgom, belátható időn belül egyikkel sem lesz, de örülök, hogy mindent elkövetnek a nem létező ügyem, egyszerű, gyors elintézése érdekében, ennyien ugrásra készen állnak, hátha mégis. A többségünk így van ezzel, de kitüntető, hogy ránk hivatkoznak. A semmit is lehet sokkal szervezettebben, átláthatóbban (látványosabban) csinálni.

  No persze, ettől még lehet ez sikeres, majd kiderül, ha kiderül.”
 • 30. tüsök 2011. január 04. 11:45
  „Nagy a bizalom:)”
 • 29. kiokushyn 2011. január 04. 11:36
  „BOCS!
  Mi a problémátok?”
 • 28. kiokushyn 2011. január 04. 11:34
  „Jaj! Ne már!
  Mi Is a problémáto??”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részleges napfogyatkozást láthattunk - íme a fogyó Nap!

Kedden reggel nyolc órától részleges napfogyatkozás volt Magyarország felett. Nézze meg a galériánkat! Tovább olvasom