Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Egyelőre nincs új kancellár Szegeden

Egyelőre nincs új kancellár Szegeden
Pedig van bőven jelentkező, a posztra 17-en adtak be pályázatot december végéig.
Bár az Emberi Erőforrások Minisztériuma február 15-ét jelölte meg a Szegedi Tudományegyetem új kancellárjának kinevezésére, egyelőre nincs még eredménye a tavaly év végén kiírt pályázatnak. Az EMMI sajtóosztályától hétfőn azt a tájékoztatást kaptuk: semmit nem tudnak mondani, azt sem, mikor hirdetnek eredményt. Az okokról nem kaptunk bővebb tájékoztatást.

Mint arról már többször beszámoltunk, az intézmény első kancellárja, Devecz Miklós szeptember végén ajánlotta fel lemondását, miután egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtótámadások kereszttüzébe került. November 28-áig töltötte lemondási idejét, azóta feladatait helyettes látja el. A posztra 17-en adtak be pályázatot tavaly december 31-éig.

Hogy megismétlődik-e a másfél évvel ezelőtti pályázat forgatókönyve, azt nem lehet tudni, de a késlekedés akár erre is engedhet következtetni. 2014 őszén, amikor először választottak kancellárokat a felsőoktatási intézmények élére, Szegeden eredménytelen volt a kiírás. Akkor szintén 17-en pályáztak a posztra. A mostani pályázaton Dlusztus Imre és Dömötör Máté neve szivárgott ki, de egyikük sem erősítette meg azóta sem, beadták-e pályázatukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az is magára ismer, aki nem zenész

Az is magára ismer, aki nem zenész
Kovács Ádám rendezésében és Klem Viktor előadásában láthatja a szegedi közönség szerda este 7 órakor a Reök-palotában A nagybőgő című monodrámát. Tovább olvasom