Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Egyen, igyon, találkozzon!

Csongrád megye – Gasztronómiai fesztiválok, falunapok, találkozók és rengeteg koncert, utóbbi a Körös-torokban.
Pénteken kezdődik délután öt órától a szőregi huszártalálkozó. Ekkor alakítják ki a táborhelyet Újszentivánon az egykori laktanyában, majd hat órától Szeged belvárosában toboroznak.

Az újszegedi szabadtéri színpadon este héttől mutatják be Darvasi LászlóPierrotGanxsta Zolee: Popeye – zenés hajózás. A produkció a kecskeméti Katona József Színház vendégjátékaként érkezik Szegedre.

Ganxsta Zolee: Popeye


A Millenniumi Kávéház teraszán este héttől a Fade Out penget.

Este fél kilenctől a Muzsikáló udvarban Dalok a Cotton Clubból – a szving-jazz legjava címmel ad koncertet László Boldizsár, Kozma Orsi (képünkön) és Szűcs Gabi.

A sörudvarban újra a Juhász–Vecsernyés páros gondoskodik a jó hangulatról. Meg persze a sör, de azt nem lehet hallgatni – csak egy bizonyos mennyiség elfogyasztása után.

A Körös-torokban délután négy órától indul az őrület, akkor a Sonic Temple (The Cult Tribute) kezd. 18 órától a Bikini, 19.30-tól az Indigó, 21 órától a Kowalsky meg a Vega, 22.30-tól a Pannonia Allstars Ska Orchestra, éjféltől a Neurosense.eu pres. Dubstep, majd a Minimal, Breakbeat következik. DJ’s: Boc, AdamBreaks, Jety. A Party Arenában este kilenctől Kincses, Lennard, Flamemakers és DJ Tibo pörgeti a lemezeket. A Happy Day Dance Gardenben pedig tíz órától: The Badgirls Team, DJ's: Pet Duff, James Cole, Shabaam, Jay Lumen, Sanfranciscobeat aka Profile 25, Andrewboy, Neck Frisky Sound, Tribal Maniak.

PASO - Babylon Focus

Szentesen éjszakai fürdőzésre várnak mindenkit, fél kilenctől lehet csobanni.

Szombaton a huszárok már reggel nem bírnak magukkal: 7-kor ébresztőt fújnak majd fél kilenckor elkezdődik az egész napos program, amelynek csúcspontja este fél nyolctól a csatabemutató.

Szegeden a Nyíl utcai tájházban délután háromtól családi napot tartanak. És ma is megnézhetik a Popeye-t Újszegeden, ha esetleg pénteken nem értek volna rá, vagy annyira tetszett, hogy még egyszer beülnek rá.

Tápén tarhonyafesztivált rendeznek a művelődési ház udvarán. A sztárvendég délután Márió lesz.

A Mátyás téren Havas Boldogasszony nagybúcsút rendeznek.

Hódmezővásárhelyen a téglagyári kubikgödröknél madarakat gyűrűznek. Az állatok befogását Borbáth Erna vezeti.

Makón a Hagymaház szabadtéri színpadán este kilenctől a Ghymes együttes Szikraszemű produkciójával koncertezik.

Ghymes - Szikraszemű

A Körös-torokban délután indul be a színpadok környékén az élet. A nagyszínpadon öt órától a The Fiction Stop, majd 18.30.tól a Tha Shudras játszik. 20.00: Megasztár – Kállay Saunders András, 20.30: Molnár Ferenc Caramel. 22.30-tól Dobrády Ákos (TNT) znél, majd éjféltől újra a dj-ké a terep: Technoid Community Lime Session, DJ’s: Percy, Kazay, Flanker, Natural. A Party Arenában 21.00-től a fellépő DJ-k: DJ L'or (Kustánczi Lia), Playboy Energy Girls, DJ Tibo. A Happy Dance gardenben este tíztől Budai, Newl, Jankec, Szeka, Rob!n, DJ Fejes, The Mix követik egymást.

Sándorfalván egész napos betyárnapra várnak mindenkit, Algyőn pedig délután öttől zenés-táncos kavalkád lesz.

Ópusztaszeren az emlékpark skanzenjének Szegedi tanyáján dinnyenapot rendeznek. Tízkor kezdődnek a programok.

Röszkén szombaton kezdődik a kétnapos falunap, amelynek csúcspontja a nemzetközi töltöttkáposzta-főző verseny lesz.

Kiszomboron a labirintusban délután négykor tanyás nap kezdődik.

Vasárnap a szegedi Mátyás téren a nagybúcsúban az ünnepélyes reggeli zsolozsmával már hatkor elkezdődnek a programok.

A huszártalálkozó résztvevői ezen a napon emlékeznek: 9 órától a Kamaratöltésnél, fél óra múlva pedig a szőregi Hősök terén az 1848-as emlékműnél.

Az új zsinagógában 10 óra 45 perctől orgonabemutató lesz, közreműködik Csanádi László orgonaművész.

A Körös-toroki Napok zárónapján már csak a nagyszínpadon lesznek programok. A következők: 16.30: Dombóvári István humorista Stand Up Comedy-előadása. 18.00: Útközband. 20.00: Irigy Hónaljmirigy-koncert.

Dombóvári István - Showder Klub

A röszkei falunapokon délelőtt fogathajtóverseny, majd sakkbajnokság lesz. Délután négytől viszont már az Alma együttes koncertezik, majd este kilenctől Ruzsa Magdi énekel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Mátyás téri játszóteret - fotók

Hűvös László és Gyimesi László tanácsnok, önkormányzati képviselő csütörtökön átadta Szegeden a Mátyás téri játszóteret. Tovább olvasom