Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Egyen sportot! Az finom lesz!

Csongrád megye – Sportkóstolgatóra várnak mindenkit az egyetemi sportközpontba. De rophatja majd az utcabálon is! Vagy mulathat a tájházban. Programajánló a hétvégére.
Szegedi Pszichológiai Napok
SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (Hattyas sor 10., 4. épület), október 18–19., péntek–szombat,

A rendezvényen saját élményű műhelyek kapnak helyet, ahol mind a pszichológia témái iránt érdeklődő laikusok, mind a pszichológiát hallgatók, mind a szakmában dolgozók számára igyekeznek hasznos ismereteket nyújtani. A fő témának ebben az évben az emberi gyarlóságot választották.

Mol utcabál
Szeged, Széchenyi tér, október 19., szombat
14.00:
A Mol ingyenes utcabálra várja a közönséget „Kösz az olajat, jövünk egy bulival" címmel. Először a SKAtch zenél, őket az Útközband, a Brains és a Vad Fruttik követi. De lesznek délutáni játékok, ugrálóvár, fűszerfelismerő, illatkvíz és szörpbár is. A látogatók között páros utazást sorsolnak ki a Velencei Karneválra!

Sportkóstolgató
Szegedi Tudományegyetem Sportközpont (Szeged, Hattyas sor 10.), október 19., szombat
9.30-tól:
A sportnapon több más sportág mellett ki lehet majd próbálni az ülőröplabdát, a bocsát, a vívást, a kerekes székes rögbit, a lövészetet és az íjászatot. A rendezvényen részt vesz Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona paralimpikon futó. A regionális MERI napokat a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a nagy sikerű MERI sportnapok mintájára szervezi meg idén ősszel hat nagyvárosban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A „sportkóstolgató" rendezvények célja, hogy a mozgáskorlátozott emberek megismerhessék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket, és kedvet kapjanak a mozgáshoz, a rendszeres sportoláshoz. További információ: Dani Gyöngyi programkoordinátor (70/953-5493).Az Őszi Kulturális Fesztiválon

Október 18., péntek

Belvárosi Mozi, 18.00: Gyerünk a moziba be!
Cooltour Café, 21.00: Fókatelep-koncert.
Grand Café, 18.00: AutopsiA – rövidfilm. 19.00: Tarr Béla: Őszi almanach. 21.00: Tarr Béla: A torinói ló.
Millenniumi Kávéház, 20.00: A Kravaiar zenekar koncertje.
REÖK-Palota, 15.30: Weöres Sándor a képzőművészet nyelvén – illusztrációk és inspirációk.
SZTE Füvészkert, 14.00: Rímbe szedett természet. Versmondó verseny általános iskolásoknak és óvodásoknak a Weöres Sándor-emlékévben.
SZTE JGYPK Főépület, Tanácsterem, 10.30: „A halhatatlan mű időtelen" (Weöres Sándor: A vers születése). Kerekasztal-beszélgetés.

Október 19., szombat
Belvárosi Mozi, 18.00: Gyerünk a moziba be!
Millenniumi Kávéház, 20.00: Latin est Szabados László szervezésében.
Zero Art Café, 20.00: Gothic Club – From dark rock to grunge. Koncertek: Variola és Clue.

Őszi mulatság és tájházi kincskereső
Szeged, Napsugaras Tájház, október 19., szombat
16.00–19.00:
Kézműves-foglalkozás – a gyerekekkel tököt faragnak, tökfigurákat, madárijesztőt, őszi díszeket készítenek. Megkóstolhatják, miket ettek nagyanyáink és nagyapáink ősszel (sült tök, édes cékla, birsalmás finomságok). A Csörgősipka Bábtársulat Holle anyó című interaktív bábjátékát adja elő. 19.00–20.00: Inocsényka-koncert. Rossz idő esetén a koncert a Kapcában lesz. Belépő: 300 Ft/fő.
10.00–13.00: Tájházi kincskereső, őszi kézműves-foglalkozás. A foglalkozás keretében a gyerekekkel felelevenítik a Vendel-napi szokásokat, valamint juhászt, bárányt és pulit készítenek. A foglalkozás ára: 300 Ft/fő. Minden érdeklődő gyermeket szeretettel várnak. További információ: 30/501-2822, www.napsugarashaz.hu.

Gyerekcuccbörze
Szeged, Petőfitelepi Művelődési Ház, október 19., szombat 9–12 óra.

A belépés ingyenes.

Családi nap
Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium, október 19., szombat
14.00:
Kézműves-foglalkozásokkal kezdődik a program, de lesz szarvasfejes fa körhinta, aszfaltrajzverseny, gyermekkuckó, családi színpad, táncház, erőpróba és vásári komédia is. A rendezvény ingyenes.

Népdalkörök találkozója
Csanytelek, a Szent László Általános Iskola tornatermében, október 19., szombat
10.00:
Az Alsó-Tisza Menti Népdalkörök Találkozója. Több Csongrád megyei településről érkeznek népdalosok és nyugdíjasklubok tagjai. A fellépők műsorai után ebéd, majd zenés délután.

Velencei biciklitúra
Szeged, Velence, október 19–21., szombat–hétfő
6.45:
A Top Tours utazási iroda kerékpártúrát szervez a Velencei-tó körül csillagtúrával a Velencei-hegységbe. A szegedi vasútállomásról közösen indulnak a túrázók, Velencén várja őket a túravezető. Részletek a honlapon (www.toptours.hu). A helyszínen most a kerékpárbérlés ingyenes! Jelentkezés: 30/943-4464 vagy toptours@toptours.hu.

Gyermek-elsősegélynyújtó tanfolyamot szerveznek október 19-én, szombaton Zsombón, a József Attila Közösségi Házban 10 órától várhatóan 14 óráig.

Nemezcsodák: kézműves szombat a múzeumban
József Attila Városi Könyvtár, Makó, október 19., 10 óra

Várják az alkotni vágyókat.

Magyar nóta
Szeged, IH Rendezvényközpont, október 20., vasárnap
15.00:
Az est a Dr. Kikli Tivadar Magyarnóta-szerzők és -énekesek Dél-magyarországi Egyesülete rendezvénye. Fellépnek: Mátó Mátyás tárogatóművész, Kónya Krisztina Dömötör-díjas operaénekes, Lévai László Bánfalvi-díjas nótaénekes, Szécsi Edit énekművész, Kurina Irén nótaénekes, Fejes Sándor nótaénekes, Szegedi Szűcs Judit ezüstkoszorús nótaénekes, Papp Lajos nótaénekes, Széles Flóra Székely Mihály-díjas nótaénekes és Polgár Gábor nótaénekes. Jegyár: 1100 forint. Jegyek válthatók Szegeden, a Cserzy Mihály u. 11. szám alatt hétfőtől péntekig 8–15 óra között, valamint a kezdés előtt.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. október 19. 21:11
    „jó volt a Vad Fruttik...irtózatos árak voltak, valaki megmondaná, hogy lehet a világítást megtalálni a kihelyezett wc-kben?vagy csak én nem jöttem rá és így pont lemaradtam a legkedvesebb számukról:(hiába volt ott női, férfi jelzés, ment mindenki, ahova tudott...és a sötétben bent ki tudja ki hova, mit "tett"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűvös, felhős, napos

Tartós pulóveresedés, bőrkabátosodás várható a hétvégére, de legyen kéznél valami táska, amibe beleteheti ezeket. Fázósabb bringásoknak hajnalanta már nem ciki a kesztyű. Tovább olvasom