Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Egyetlen árus se nyitott ki szerdán a Cserepes soron

Egyetlen árus se nyitott ki szerdán a Cserepes soron
A városháza előtt akarják folytatni demonstrációjukat a Cserepes sor kereskedői, ha nem jutnak közös nevezőre a piacvezetéssel az áprilistól megemelt új bérleti díjakról. A tiltakozást végül 208-an írták alá, amit a külföldön pihenő ügyvezető helyett munkatársának adtak át.
Egyetlen árus és büfés se nyitott ki szerda reggel a Cserepes sori piacon. Mint azt megírtuk, a kereskedők petíciót akartak átadni Rácz Attila ügyvezetőnek. Ebben az április 1-jétől tervezett új bérleti díj ellen tiltakozik 208 kereskedő. 
 
Egyetlen árus se nyitott ki szerdán a Cserepes soron


A szerda délelőtti demonstráción több mint száz árus gyűlt össze a Cserepes sori piac 5-ös kapujánál. A petíciót végül az ügyvezető igazgató helyett egyik munkatársa vette át, aki azt közölte, hogy Rácz Attila előre befizetett külföldi útja miatt nem lehet jelen, és az igazgató ajtaja visszaérkezése után minden kereskedő előtt nyitva áll.

Hamza János, az aláírásgyűjtés kezdeményezője megjegyezte, hogy múlt héten szeretett volna beszélni Rácz Attilával, de kilökdösték az irodából. Az üggyel kapcsolatban a piac vezetősége sajtóközleményt adott ki. Ebben az áll, hogy az új díjszabás tesz majd egyenlőséget a kereskedők között. Azt írják, hogy az elmúlt huszonöt évben a bérleti díjakban nem számolták fel az áfát, így a „díjemelés jelentős része a jogszabályok által kötelezően előírt áfa bevezetéséből ered, amely a kereskedőknek nem lesz többletkiadás, hiszen azt visszaigényelhetik".
 
Egyetlen árus se nyitott ki szerdán a Cserepes soron


Korábban nyilatkozott lapunknak a piacon táskákat áruló Börcsök Zsuzsanna. A nő eddig havi 30 ezer forintot fizetett bódéjáért, amiért a tervezet szerint áfa nélkül 45 ezer forintot kell majd kifizetnie. 

A piacvezetés álláspontja szerint az előző évek díjszabása nem vállalható tovább, hiszen korábban voltak egyenlőtlenek a feltételek. Többek között csak a pavilonok bérlőinek kellett parkolási díjat fizetni, ami most megszűnik. A piacot forgalom szerint három szektorra osztják, itt az egyes szektorokban egyformák lesznek a díjak. – Én a legforgalmasabbnak mondott szektorban árulok, míg a tíz méterre lévő másik szektorban már alacsonyabbak lesznek az árak. Szerintem ez a megkülönböztetés – mondta mérgesen Váczi Tibor. 
 
Egyetlen árus se nyitott ki szerdán a Cserepes soron


Sikerült beszélnünk telefonon a külföldön pihenő Rácz Attilával, aki azt mondta, hogy néhány napja egy kereskedőkből álló tízfős csoport volt nála, amely megértette és elfogadta az új díjrendszert. A nagy többség azonban mérges és elkeseredett volt. A szerdai zárvatartással is tiltakozásukat fejezték ki. Hamza János azt mondta, hogy ha néhány napon belül nem sikerül közös álláspontot kialakítani a bérleti díjakkal kapcsolatban, a tiltakozásukat a szegedi városháza előtt folytatják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat ér a jó helyen lévő kisbolt

Aranyat ér a jó helyen lévő kisbolt
Csak erős megkötésekkel lehetnek nyitva a kisboltok 2015. március 15. óta vasárnaponként, a nagyoknak zárva kell tartani. Tovább olvasom