Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Egyetlen brigád kátyúzik

Három kátyú éktelenkedik már hetek óta a szegedi jogi kar bejáratánál. Az útkezelő már régóta tud az úthibáról, amit – ígérete szerint – a jövő héten kijavít. A késés miatt legkevesebb 40 százalékkal kerül többe a munka.
Fotó: Gyenes Kálmán
Többen panaszkodtak lapunknak arról, hogy a Lófaránál, a szegedi jogi kar bejáratánál szinte lehetetlen közlekedni az úton gépkocsival, mert egymás után három kátyú is nehezíti a haladást. Egyik olvasónk szerint, ha valaki gyorsabban hajt bele a nagyobb gödörbe, kettétörhet az autója tengelye. Serege János érdeklődésünkre elmondta: tudnak a kátyúkról, mert azokat már jelezte az útfelügyelő.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részlegvezetője közölte, hogy jelenleg a Soltút Kft. végzi a városban a kátyúzást – szakkifejezéssel a kisfelületű útjavítást – több mint nyolcvanmillió forintért. Az úthibákat két hónapja mérték fel és jelölték ki, mi az, amit feltétlenül ki kell javítani. Ilyen a jogi kar előtti terület. A kivitelező eddig a munka egyharmadával végzett. – A vállalkozó, mivel csak egy brigáddal dolgozik, városrészről városrészre halad. A belvárosban a jövő héten dolgoznak. Ekkor helyreállítják az utat a jogi kar előtt is – magyarázta Serege János.

Kérdésünkre elmondta, természetesen nem szerencsés, hogy a belvárosban, az egyetem előtt gödrök vannak, de ugyanúgy bosszantja a kátyú a tarjániakat vagy a felsővárosiakat is. Arra a kérdésre, mennyivel kerül így többe a munka, kitérő választ adott. Egy kátyúzásban jártas szakember szerint legkevesebb 40 százalékkal kerül többe a munka. A télen tönkretett utakat azért kell tavasszal azonnal kijavítani – magyarázta –, mert a forgalom kimélyíti a kátyúkat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nap még megcukrozhatja a szőlőt

Két hetet késik minden szőlőfajta beérése a megyében, a termés pedig csak harmada a tavalyinak. A… Tovább olvasom