Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Egyéves Csongrád megye legnagyobb súllyal született babája

Ruzsa - Bevárta kortársait az a kisbaba, aki pont egy éve hatkilós rekordsúllyal született a szegedi női klinikán. Vass Vencel alatt most tizenegy kilót mutat a mérleg. Tizennyolc kilós is lehetne, de csak tizenegyet nyom a mérlegen Vass Vencel. Csongrád megye legnagyobb súllyal született kisbabája éppen ma egyéves.
A ruzsai kisfiú 2007. január 18-án pontosan hat kilóval született a szegedi női klinikán. Az intézményben akkor azt mondták: harminc éve nem történt hasonló eset. És azóta sem.

Vencel, biztosan elhelyezkedve édesanyja ölében, jó étvággyal mászott bele szülinapi tortájába. Fotó: Miskolczi Róbert

Az elmúlt egy évben a legnagyobb súllyal született kisbaba Csongrád megyében „mindössze" 4960 grammal „mérlegelt". Orvos Hajnalka, a női klinika újszülött osztályának vezetője Vencel születésekor azt mondta: az újszülött súlya féléves korára duplázódik, egyéves korára triplázódik. Úgy saccolta azonban, hogy a ruzsai kisfiú – mivel ekkora súllyal jött a világra – fél éves korára „mindössze" tíz kilót fog nyomni.

A hivatalos adatokról Révész Judit, Vencel anyukája számolt be. Kisfiánál félévesen kilenc, most tizenegy kilót mutat a mérleg. – Bevárta a kortársait. Már olyanok is vannak, akik fiatalabbak nála, de súlyosabbak. Amíg átlagban a kisbaba havonta 7-800 grammot hízik, ő ennek a felével gyarapodott – mondta.


Vencelt első születésnapja alkalmából lapunk egy tortával lepte meg. A kisfiúnak továbbra is jó az étvágya, így a gyümölcsös-túrós édesség után nagy érdeklődést mutatott. Leginkább mégis az tetszett neki, mikor a habot az asztalra kente és a gyertyát elfújta. Mint arról beszámoltunk, apukája és anyukája – aki 24 éves koráig búvárúszó versenyző volt – már a kisfiú születésekor is egy lehetséges sportolót látott a piciben. Mi más is lehetne kedvenc játéka, mint az a pöttyös gumilabda, amit édesanyja elmondása szerint egy kézben is meg tud tartani, és el is hajítja. A kézilabdameccsek a tévében azonban még nem igazán érdeklik. Inkább a reklámokért van oda.

Vass Vencel a lapunktól születésnapjára kapott tortával.
Fotó: Miskolczi Róbert

Születésnapjának ünneplését a család egy kicsit elcsúsztatja. Judit unokatestvére egy héttel Vencel születése előtt adott életet kislányának, így egy keresztelővel egybekötött közös ünneplésen köszöntik majd a kicsiket a jövő hét végén.

Olvasóink írták

 • 7. egyik kisbaba anyukája 2008. augusztus 14. 16:41
  „gergő!igazad van mindegyik kisbaba anyukáját felhívták és megkérdezték h kiirhatják-e!köztük van az én gyermekem is!semmilyen szabály sértés nem történt am meg nem hiszem h nagyon sok adatot irtak rólunk mert !”
 • 6. Gabikasari 2008. március 24. 21:24
  „Mindegy, hogy negatívan vagy nem negatívan érinti a gyerekeket, ha a szülők nem járultak hozzá, személyiségi jogokat sért a közlése.
  Én nem vagyok biztos benne, hogy mind a 10 nagysúlyú baba szülőjét felhívták, hogy ugyan csinálhatnak-e táblázatot az adataikkal.”
 • 5. Gergő 2008. január 19. 21:37
  „tulipán: nagyon okos vagy biztosan, de nem gondoltad hogy a szülők hozzájárultak a leközléshez? ráadásul negatívan nem érinti a gyerkőcöt a cikk, ugyhogy inkább... inkább nem mondok többet.”
 • 4. tulipán 2008. január 18. 17:54
  „Nopersze - neked válaszolok:
  Ha én a tükörbe nézek (szoktam), akkor az magánügy és nem látja ország-világ. Tehát nem sérti a személyiségi jogaimat.
  Vagyis eléggé bugyuta érvelésed van.
  Neked viszont javaslom, írasd ki az újságba, hány kiló vagy, hányszor van naponta székleted stb, mert a te személyiségi jogaidat nem sérti.”
 • 3. Toth Helga 2008. január 18. 09:52
  „Judit! Gratulalok Nektek!
  Tovabbi jo egeszseget!
  Toth Helga”
 • 2. Nopersze 2008. január 18. 08:44
  „Tulipán ne nézz tükörbe mert sérti a személyiségi jogaidat!”
 • 1. tulipán 2008. január 18. 06:26
  „Jó egészséget,boldog gyermekkort Vencelnek!
  Vencelnek és a cikkben felsorolt babáknak (és szüleiknek) a személyiségi jogait sérti, ha személyi adataikat közlik újságban és szenzációt csinálnak belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízumok Szabadkán

Szabadka - A Szabadkai Magyar Főkonzulátuson tizedannyian igényeltek vízumot az elmúlt hónapban,… Tovább olvasom