Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyéves volt a legifjabb betyár Ásotthalmon

Egyéves volt a legifjabb betyár Ásotthalmon A betyárok végigvonultak az ásotthalmi utcákon. Ostort csergetve ébresztették a nagyközség lakóit – délután fél egykor. Fotók: Kuklis IstvánA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Az egyéves Vonnák Kristóf volt a legifjabb betyár Ásotthalmon. Betyárosan jól állt kezében a miniostor. Betyárnapokat tartottak a hétvégén Ásotthalmon és a vajdasági Hajdújáráson. Rózsa Sándor utódai kitettek magukért: pattogtak az ostorok, egymást érték a korabeli bemutatók.
– A huncutság már megvan benne – mesélt büszke apai szívvel 1 éves kisfiáról Vonnák József.
A ceglédi férfi és 8 tagú családja szombaton vett részt talpig betyárnak öltözve az ötödik Rózsa Sándor napokon Ásotthalmon. A família legkisebb tagja az alig egyesztendős Kristóf is betyárruhában feszített, kezében egy kis méretű karikás ostort csattogtatott.

– Szeretjük viselni ezt az öltözetet. A fiúk ettől igazán férfinak érezhetik magukat, és a lányok öltözete is szép volt a betyárkorban – magyarázta József. A család részt vett a faluébresztő csergetésben, amikor az összes betyárnak beöltözött résztvevő ostort csattogtatva ébresztette a nagyközség lakosságát délután fél egykor. Hiába no, a péntek esti parti sokáig elhúzódott a sztárvendég Solymos Tónival, ez adott magyarázatot a kései felkelésre.
 
Galéria kép

 A Rózsa Sándor Élményház melletti területen ezután egymást váltották a különböző korabeli bemutatók. A jászberényi Buck Viktor csikósbemutatót tartott. Csodáltuk hátasát, amely zokszó nélkül tűrte, hogy Viktor a nyergében két karikás ostort is egyszerre csettintett össze az állat szeme előtt.

És kiderült az is, hogy nemcsak a kutyák, de a lovak is le tudnak ülni parancsszóra. Volt terelési bemutató, tárogatózene, néhány kósza lövés egy kiszuperált korabeli betyárpisztolyból, majd hajnalig ismét koncertek és utcabál.

A mulatság vasárnap reggel folytatódott immár a vajdasági Hajdújáráson, amely település először volt társrendezője a fesztiválnak.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé szeles, napos időnek nézünk elébe és ehhez olvassuk el a hétvége legfontosabb híreit!

Kissé szeles, napos időnek nézünk elébe és ehhez olvassuk el a hétvége legfontosabb híreit!
Hétfőn még mérsékelten meleg lesz, szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, csapadék nem várható. Tovább olvasom