Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Egymás után dugultak be a körutak

Bekövetkezett, amitől a forgalomszervezők féltek. A Szeged közlekedését átíró nagyterelés mellé tegnap hajnalban baleset történt az 55-ös úton, a város határában. Két órára dominószerűen, egymás után bedugultak a körutak, sugárutak. A Hosszú utca, a Szabadkai út és a rakpart bizonyult használható egérútnak.
Az 55-ös úton, Szeged határában, a Maty-éri körforgalom után, a kanyarban elvesztette uralmát az autója fölött egy Skodát vezető 37 éves szegedi férfi. Az elsődleges vizsgálat szerint túl gyorsan ment. Letért az útpadkára, megpördült, és egy szembejövő pótkocsis teherautónak csapódott. Mindkét jármű az árokban kötött ki. A sofőr súlyosan megsérült, mellette ülő 66 éves édesapja 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A teherkocsi Bács megyei vezetője sértetlenül szállt ki a járművéből.

A baleset reggel negyed 7-kor történt, a rendőrség a mentés és a helyszínelés idejére, összesen egy órára rendelt el útzárat. Elterelték a járműveket az autópálya felé. Ettől pillanatok alatt bedugult az E75-ös Szegedre bevezető szakasza a kettős körforgalomtól a Dorozsmai úton át az amúgy is csak két sávon járható Izabella hídig. Ettől pedig – mint a dominósor – egyre több ponton torlódtak fel a városban az autósorok. A rutinosabb sofőrök gyorsan újratervezték az útvonalukat, és a hipermarketek mögött vezető béketelepi Hosszú utcán cselezték ki a Dorozsmai úton kígyózó sorokat. Ezt a menekülőutat több mint két hete, az 1-es villamosvonal felújítása körül elrendelt terelés miatt nyitották ki.

A Skoda sofőrje súlyosan megsérült. Fotó: rendőrség
A Skoda sofőrje súlyosan megsérült.
Fotó: rendőrség

Egy óra múlva az araszoló tranzitjárművek összeértek az iskolába és munkába igyekvő szegediek autóival. A reggeli csúcsban hosszú percekig állt a járműözön a Rókusi körúton, a Csongrádi és a Szilléri sugárúton. Elkésett az is, aki a nagykörutat választotta. Ez volt ezúttal is a legkritikusabb szakasz, a Kálvária sugárúttal együtt. A lámpák miatt hullámokban átnyúlt a torlódás Újszegedre, a Temesvári körútra. Aki az autópályán nem kísérletezett a régi, bevált E75-ös útra levezető északi lejáróval, hanem rászánt 19 plusz kilométert, hogy a város déli kapujáig jöjjön, jobban járt. A Szabadkai úton „csak" 15 percet kellett toporogni a Szeged-táblától a Horgosi úti körforgalomig. Talán egyedül az nem érezte, hogy a város másik végén történt valami, aki a rakpartot választotta.

Negyed 8-ra a baleset miatti útzár megszűnt, a fennakadások azonban másfél óra múlva oldódtak.

Olvasóink írták

 • 10. szegedivagyok 2009. szeptember 15. 23:37
  „A DM "szakember" újságírói megtanulhatnák már végre, hogy van az E75-ös jelű autópálya és az 5.számú főút.
  Olyan, hogy régi E75-ös, meg az E75-ös szegedi bevezető szakasza, nem létezik!!!!!!!!!!!!!!Az" E" betű a nemzetközi jellegére utal az útnak, de egy betű-szám kombináció egy utat jelent, ezért pl. a Dorozsmai út nem része az E75-nek.Akármennyire is szeretik az idióta újságírók ezt leírni.

  De említhetném még az E5-ös és hasonló, szintén nagy tudásról tanúbizonyságot tevő megnyilvánulásaikat.tisztában vagyok azzal, hogy ők ehhez nem értenek. De akkor miért nem tájékozódnak vagy kérdeznek meg egy szakembert?

  Egyre inkább úgy gondolom, hogy az újságíró teljesen felesleges szakma, hiszen semmihez sem értenek, viszont bármit leírhatnak.”
 • 9. CID 2009. szeptember 15. 22:05
  „turulvedo megbolondult, vagy vírust kapott a gépe, amikor zsidó meleg oldalakat böngészett ? :)”
 • 8. papus3 2009. szeptember 15. 18:37
  „papsajt:akkor 3 hídon áll a forgalom,mert akkor sem tudnak kimenni a Bajai útra.”
 • 7. tüsök 2009. szeptember 15. 17:44
  „török
  szerintem nem értettél meg.Légyszi ne sorolj az ellendrukkerek közé.”
 • 6. török 2009. szeptember 15. 17:20
  „Jajj, fejezzétek már be, sok pesszimista idióta! Örüljetek, hogy a válság közepén nem a sebeit nyalogatja a város, hanem pályázik. Ilyen baleset máskor is történik. Össze kéne titeket zárni, idegesítsétek egymást a sok szarrágó szöveggel. :)”
 • 5. bizly 2009. szeptember 15. 17:00
  „A sebességet lemérhetjük a pékség előtti buszmegállón. Nyugaton ezt egy éjszaka elvégzik! De ezzel nem segítettem senkinek sem.”
 • 4. wg62 2009. szeptember 15. 14:42
  „Remélem Botka is ott szívott a dugóban és szidta a szegedi önkormányzatot, aki ezt a zűrzavart engedélyezte.
  És ez még több hónapig fog tartani! (Még lehet, hogy tovább is, amilyen sebességgel dolgoznak.)”
 • 3. tüsök 2009. szeptember 15. 11:41
  „1.
  Botka vezette a Skodát? Azt hittem más típusú autója van:)”
 • 2. papsajt 2009. szeptember 15. 10:21
  „3. híd hiánya. Most mindenki a Bertalan-híd felé van kényszerítve.”
 • 1. turulvedo 2009. szeptember 15. 09:12
  „bottka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyházi művészet

Mától csütörtökig rendezi meg első alkalommal az egyházi művészet bemutatására a püspöki konferencia… Tovább olvasom