Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Egymásnak feszülnek a gazdák és a hidrogeológusok

Szeged - – A vízgazdálkodásról szóló törvény e módosítása a hidrogeológus szakma megkérdezése nélkül született. Felháborítónak tartjuk a visszasajtolási kötelezettség teljes eltörlését, a kitermelt termálvizeket ahol csak lehet, vissza kell táplálni – mondja Szanyi János, a Geotermikus Koordinációs és Innovációs Alapítvány elnöke.
2004 óta tart a vita arról, hogy szükség van-e a kitermelt vizek visszasajtolására. Érdekcsoportok feszülnek egymásnak: a gazdák életét megkönnyítené a visszasajtolási kötelezettség végleges eltörlése, a geológus szakértők a termálenergia megújuló képességének védelmére hívják fel a figyelmet. Most módosítaná a vízgazdálkodásról szóló 1995-ös törvényt a Vidékfejlesztési Minisztérium: a visszasajtolási kötelezettség eltörlésére nyújtottak be javaslatot.
 
 
Részletek a szombati Délmagyarországban és a Délvilágban


Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

  • 1. tol 2013. április 14. 10:35
    „ahhoz képest, h mekkora a baj, itt baromira nagy a csönd. A cikk a legcsekélyebb mértékben sem adja vissza a belvízvédelem katasztrofális állapotát, habár egészen biztos vagyok benne, h a redakció tökéletesen tisztában van a téma fontosságával. Hm...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Margaret Thatcher: kivételes nő volt a férfiak világában

Nyolcvanhét éves korában hétfőn, szélütés következtében elhunyt a volt brit miniszterelnök. Tovább olvasom