Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Egymásra vallottak a mórahalmi gyilkosság gyanúsítottjai

Mórahalom, Szeged - Egymást próbálta besározni a Szegedi Törvényszék előtt a Mórahalmon tavaly októberben történt emberöléssel végződő rablás három román állampolgárságú gyanúsítottja kedden.
Három magyar származású román állampolgár állt a Szegedi Törvényszék elé kedden. A férfiak közül kettőt, D. Györgyöt és Zs. Viktort azzal vádol a Csongrád Megyei Főügyészség, hogy – amint megírtuk – tavaly októberben késő este anyagi haszonszerzés végett behatoltak egy mórahalmi tanyára, aminek tulajdonosát úgy összeverték, hogy az életét vesztette. A vádlottak ezt követően 200 ezer forintot meghaladó készpénzt és különböző értéktárgyakat vittek magukkal. Az ügyészség szerint G. Samu harmadrendű vádlott tippadóként játszhatott közre a bűncselekményben.

Felvonulást tartottak

Az emberölés után a Jobbik felvonulást rendezett Mórahalmon: 150-200 szimpatizánsuk tüntetett Mórahalmon a cigánybűnözés ellen. Azt is kilátásba helyezték, hogy nyilvánosságra hozzák a román idénymunkásokat foglalkoztató gazdálkodók névsorát. Nógrádi Zoltán polgármester kijelentette: Mórahalom biztonságos, élhető kisváros, a Jobbik akcióját politikai haszonszerzésnek minősítette. 

 
A rendőrségre egy nő jelentette be október 22-én délelőtt, hogy holtan találta rokonát annak mórahalmi tanyájában. A helyszínen talált nyomok a rendőröket az egyik szomszéd tanyába vezették, ahonnan előállítottak egy 24 éves férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. Társát, egy 34 éves férfit Mórahalom belterületén kerékpározás közben fogták el. G. Samuról a nyomozás azt derítette ki, hogy az egyik helyi kocsmában javasolta a gyanúsítottaknak, hogy rabolják ki az idős embert, mivel otthonában állítólag nagyobb mennyiségű készpénzt tart. Először tanúként, majd gyanúsítottként hallgatták ki, kedden a három román közül egyedül ő tett vallomást a tárgyaláson.

– Nem voltam tippadó, hiszen Gyurika Józsi bácsinál, tisztában volt anyagi körülményeivel. A Marco Polo kocsmában iszogattunk aznap este, ahonnan este 10 körül indultunk el. Gyurika félúton vetette fel, hogy vegyék el Józsi bácsi pénzét, amibe Dzsigoló, vagyis Viktor is beleegyezett. Mondtam nekik, ha bántják az öreget, rendőrt fogok hívni. Hazamentem, ettem, elaludtam, ablak kopogtatás ébresztett. Dzsigoló mondta, hogy megverték Józsi bácsit és elvették a pénzét, amit Gyurika adott át nekem, hogy osszak szét. Nem kellett volna hozzányúlnom, mégis szétosztottam – hangoztatta ártatlanságát G. Samu. Szanka Ferenc ügyész ezután korábbi vallomásaival szembesítette a férfit, aki – kiderült – tanúként, gyanúsítottként, majd a vádlott társaival való szembesítéskor is teljesen más sztorit adott elő arról, hogy egészen pontosan mikor, hol és kinek a fejéből pattant ki az idős férfi kirablásának ötlete. D. György és Zs. Viktor nem tett vallomást, korábban tett vallomásaikban egymásra és G. Samura is vallottak. G. Samu védője a bírónak egy D. György által aláírt papírlapot nyújtott át, amiben az állt, hogy G. Samu a bűncselekménnyel kapcsolatban semmit sem tudott, Zs. Viktor ötlete volt a rablás, csak ő ütötte meg a férfit és a pénzt is ő osztotta el. A lap végén oda volt írva D. György neve, és hogy az írás mindenben megfelel a valóságnak. D. Györgyről azonban hamar kiderült, hogy a fiatalember se írni, sem olvasni nem tud – mindössze egy általános iskolai osztályt végzett életében. A tárgyalást végül január 7-ére napolták el, mert a magyar hatóság a román hatóságoktól vár egy hivatalos papírt, ugyanis Zs. Viktort emberölésért 19 évre már elítélték Romániában, ahonnan 14 év után feltételesen szabadult – az újabb emberölést ennek hatálya alatt követte el.

Olvasóink írták

 • 6. butagyerek 2013. október 09. 10:26
  „Hinni kell mind a kettőnek, és ez alapján szabni ki a büntetési tételt. Ha lehet kapjanak közös cellát.”
 • 5. mogyor 2013. október 09. 03:42
  „Ez az kettős állampolgárságot nekik, ha rá fityesz, legalább kevesebb nyugdíjast kell fizetni, majd ez a csürhe rendet tesz, elvégre sokat tettek értünk.”
 • 4. benq 2013. október 08. 21:47
  „Miért kellet erre egy évet várni?”
 • 3. pachakuti 2013. október 08. 15:14
  „A franciák és az olaszok már dolgoznak az ilyen romániai, bulgáriai és nem utolsó sorban magyarországi "munkavállalók" helyretételén.”
 • 2. zero 2013. október 08. 15:01
  „Nem a magyar álampolgársággal van a baj .Hanem a kultúrával.”
 • 1. Commander-V2 2013. október 08. 14:52
  „A határon túli újmagyar állampolgárok sok fejfájást okoznak majd még. Mindezt a Jobbik és a Fidesz intézte így.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christian Scott lesz a Szegedi Jazz Napok sztárvendége

A sokak által Miles Davis örökösének tartott trombitás, Christian Scott lesz a Szegedi Jazz Napok sztárvendége. Tovább olvasom