Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Egymillió hiányzik Roli gyógyulásához

Szinte teljesen meggyógyult már az a szabadkai rákbeteg kisfiú, akinek gyógykezelésére magyar adományozók több mint 750 ezer forintot gyűjtöttek össze. Egymillió forint azonban még mindig hiányzik.
Szabó Roland itt még rajzolt, édesanyjával tegnap elhagyhatta a klinikát. Fotó: Segesvári Csaba
Folyamatosan javul Szabó Roland állapota. Először lapunk adott hírt a nehéz helyzetbe került kisfiúról és családjáról. Orvosai szerint az előírt kezeléssorozat végére teljesen gyógyult lesz. A nyolcéves szabadkai rákbeteg kisfiút édesanyja szó szerint az utolsó pillanatban hozta át Újvidékről a szegedi gyermekklinikára.

Mint azt korábban már megírtuk, az itteni kezeléseknek köszönhetően Roland egyszer már tünetmentessé vált, édesapja tavaly nyári tragikus halála azonban annyira megrázta, hogy leukémiája egy daganat formájában visszatért. Január óta ismét kemoterápiás kezelésekre jár. Mivel nem magyar állampolgár, gyógyíttatását a családnak kell fizetni. A gyermekét segélyekből egyedül nevelő édesanya már mindenüket pénzzé tett, ezért amikor kiderült: újabb milliókra lesz szükség, alapítványok, cégek és adakozó magánemberek segítségét kérte.

Jobban telik az idő a klinikán, ha elfoglalja magát az ember. Roli rajzol. Fotó: Segesvári Csaba
Elsőként Botka László, Szeged polgármestere ígérte, a város félmillió forinttal támogatja a kisfiú gyógykezelését. Mivel a közgyűlés hozzájárulása szükséges, az összeget csak a jövő pénteki ülés után tudják átutalni. Kisebb adományok már érkeztek. Egy egyedülálló nyugdíjas nő például személyesen vitt el ötvenezer forintot a klinikára.
– Nagyjából 750 ezer forint gyűlt össze a magyarországi adományokból.

Ebből ki tudtuk pótolni a májusi kezelések árát, melyet épp most fejeztünk be – mesélte az édesanya, Németh Csilla. – A daganat már teljesen eltűnt, így a kezelés végére teljesen gyógyultnak lesz tekinthető – mondta el Bartyik Katalin, a szegedi gyermekklinika és gyermekegészségügyi központ onkológiai szakorvosa, hozzátéve, a kezeléssorozatot ettől függetlenül mindenképpen be kell fejezni.

Roland tehát tegnap hazamehetett, még kétszer egy hétre azonban vissza kell majd jönnie kemoterápiára. Tíz nap múlva esedékes lenne az első kúra, egyelőre azonban még nincs meg az ehhez szükséges pénz. – Egymilliót valahonnan még elő kellene teremtenünk, hogy a kezelés befejeződhessen – mondta az édesanya.


A számlaszám

Akik segítenének – magánszemélyek, civil szervezetek, alapítványok, gazdasági társaságok – a kisgyerek gyógykezelésének kifizetésében, adományaikat az édesanya, Németh Csilla OTP számlájára (11773353-00365134), vagy az SZTE Szentgyörgyi Albert Orvos-és Gyógyszerésztudományi Centrum számlaszámára (10028007-00285489-00000000) küldhetik. Utóbbi esetben a közlemény rovatban fel kell tüntetni a „Gyermekgyógyászati Klinika A 310 5X020" témaszámot). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemléki védelem a belvárosnak

Hamarosan befejeződhet az az eljárás, amelynek végén Szeged belvárosát műemléki védettség alá… Tovább olvasom