Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Egyre több a megyében az akadálymentes iskola

Csongrád megye - Egyre több az akadálymentes iskola a megyében. Az intézményfelújításnál, -bővítésnél ezt is meg kell oldani, akkor is, ha nem jár oda mozgáskorlátozott diák. Szegeden 4 intézményben lift, háromban lépcsőjáró van. Vásárhelyen, Makón most készül felvonó.
Már készül a mozgáskorlátozottak számára a lift a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A város oktatási intézményei közül ez lesz az első, ahol így oldják meg az akadálymentesítést. Az iskola 275 milliós felújítása, bővítése kapcsán alakítják ki a felvonót. Az intézménybe jelenleg egyetlen mozgáskorlátozott diák sem jár, de Tóthné Kecskeméti Katalin igazgató szerint ezzel lehetővé válik, hogy a későbbekben náluk tanuljanak a kerekes székes gyerekek. A Németh László Gimnázium és Általános Iskolát is akadálymentesítik. Szeptemberre – 230 milliós önkormányzati forrásból – új épületszárnyat kap az iskola, amelyben felvonó is lesz.

A makói Kálvin-iskolában is most zajlik az akadálymentesítés, itt is épül lift – egy 700 milliós felújítás során. Jelenleg egyetlen mozgássérült tanuló sem jár az iskolába.

Februártól már a 120–130 millióból felújított, akadálymentesített intézménybe járnak a csongrádi Gróf Széchenyi István Általános Iskola tanulói. Itt rámpák segítik a mozgáskorlátozottak közlekedését. A suliban egyébként egy kerekes székes diák tanul. A piroskavárosi iskolában szeptemberre készülnek el az akadálymentesítéssel.

Az elmúlt egy-két év alatt 4 szegedi oktatási intézményben alakítottak ki liftet. Jelenleg két suliban – a Tisza-parti és a József Attila Általános Iskolában – készül felvonó, decemberre fejezik be az építését. Kardos Kálmán, a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának igazgatója elmondta: 3 iskolában lépcsőjáró segíti a közlekedést. Ezt és a lifteket is néhány diák használja. Nyolc intézményben és a balatonkenesei táborukban pedig rámpa segíti a kerekes székesek közlekedését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 ezerért száguldott Zsombón egy autós 128-cal

300 ezer forintos büntetésre számíthat az az autós, aki Mercedes típusú kocsijával Zsombó belterületén 128-cal száguldott. Tovább olvasom