Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Egységes tramutalógiai ellátás Szegeden

A szegedi egészségügyi integráció keretén belül több lépcsőben megvalósuló egységes traumatológiai ellátás utolsó állomásaként 2009. január végére elkészült a Traumatológiai Klinika új fekvőbeteg részlege.
Az átalakításoknak köszönhetően a Klinika immáron egy szinten működik 92 aktív, 16 rehabilitációs és 10 krónikus ággyal, korszerű, teljesen felújított környezetben fogadja a pácienseket.

Az integráción túl a kórházi dolgozók munkakörülményeinek és a betegellátás javítása érdekében a kórtermekben egyebek közt korszerűsítették a világítást, orvosi gázokat tartalmazó ágysávokat és nővérhívó rendszert építettek ki, a nővérdolgozókat renoválták, valamint modern kötözőket és irodákat alakítottak ki. Új vizesblokkokat alakítottak ki, a régieket pedig teljesen felújították és akadálymentésítették.

Az Új Klinikán az integráció előtti időszakhoz viszonyítva a járóbeteg ellátás csaknem kétszeresére, míg a fekvőbeteg ellátás egyharmadával növekedett, a műtétek száma pedig 25%-os emelkedést mutat 2006-hoz képest - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dr. Simonka János Aurél, a Klinika igazgatója.

Olvasóink írták

 • 5. .suhym. 2009. február 06. 15:37
  „4/"halak"!

  Bocs, én ezt nagyon jól tudom:))

  "...Az Új Klinikán az integráció előtti időszakhoz viszonyítva a járóbeteg ellátás csaknem kétszeresére, míg a fekvőbeteg ellátás egyharmadával növekedett, a műtétek száma pedig 25%-os emelkedést mutat 2006-hoz képest - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dr. Simonka János Aurél, a Klinika igazgatója...."

  A fenti szövegben viszont magáról az Új Klinikáról van szó, amibe az alagsor is beletartozik (épületileg), szerintem. Amúgy irónia volt, annak ellenére, hogy megtörtént velem....:))))))))

  Nem kell mindent "vérkomolyan" venni:))))))))))))))
  Kivételt képeznek a traumatológiai műtétek, amiből remélem nem lesz terv túlteljesítés a megújult traumatológián!”
 • 4. halak33 2009. február 06. 13:24
  „3-as! Az nem a traumatológiához tartozik! Az egy maszek cég, a Euromedic ők csinálják azokat a felvételeket! Amiben igazad van mostanság eléggé sok hibát ejtenek ott! :( De nem a Traumatológiai Klinika! Kevés beteget nekik, ami... a mai világban sajnos mondhatni szinte lehetetlen! :(”
 • 3. .suhym. 2009. február 06. 11:43
  „Te Logi:)))

  Nem mondod komolyan...valóban a kormány csinálta?
  Na, ne már....)))))))))))))
  Nehogy elhitesd már velem, hogy a szakipari munkákhoz (is) értenek:))))))))))) Akkor talán át kellene térniük annak gyakorlására, hátha javulnának a gazdasági mutatóink!:))))))
  Jut eszembe, a szakmunkás "a" Csermanek volt.:)))

  Egyébként, én is minél kevesebb pácienst kívánok nekik!

  "..Az Új Klinikán az integráció előtti időszakhoz viszonyítva a járóbeteg ellátás csaknem kétszeresére.."

  Ismét megvilágosodtam, hurrá....:)))), legalább rájöttem, hogy úgy cirka 3 héttel ezelőtt miért is írták meg rosszul a CT-és cd-met, amikor észrevették a hibát, miért nem írták újra rögtön, miért várták meg, míg érte megyek, aztán újraírás után, amire egy órácskát kellett volna várnom, de nem értem rá, miért is keveredett el!”
 • 2. joy 2009. február 06. 08:02
  „Én meg azt kívánom, páciens hiányában csődöljön be.”
 • 1. Logaritmus 2009. február 05. 23:07
  „"... 2009. január végére elkészült a Traumatológiai Klinika új fekvőbeteg részlege..."

  Szemét kormány, megcsinálta!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi bumlizás a munkáért

Szeged - Otthonülő, nem túl mobil a nép a megyében: 155 ezer alkalmazottból mindössze 25 ezer ingázik naponta. Tovább olvasom