Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

Egyszerűbb az új építési törvény, de félnek tőle

Egyszerűbb az új építési törvény, de félnek tőle
Tavaly decemberben módosították az építési törvényt: a változások csak a 300 négyzetméternél kisebb alapterületű lakóházakat érintik, a társasházakat nem. Nem kell építési engedély, emiatt sokan attól tartanak, bármit építhetnek az emberek a jövőben.
– Az új törvénnyel egyelőre a szakma is csak ismerkedik – magyarázta Rantal János építész. – Építési engedély helyett bejelentési kötelezettséget írnak elő, aminek viszont szigorú tartalmi követelményei vannak. Az épületnek illeszkednie kell a szabályozási terv előírásaihoz. Tartalmaznia kell helyszínrajzot, utcaképet, nézetrajzokat, műszaki leírást.

A bejelentési kötelezettséggel csak az eddigi hosszadalmas, bürokratikus eljárást iktatják ki, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki olyan házat épít majd, amilyet akar. Az elkészült házért a tervezőnek és a kivitelezőnek kell vállalnia a felelősséget.

Bővebben a pénteki Délmagyarországban

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízkeresztkor hulladékká válik a karácsonyfa

Vízkeresztkor hulladékká válik a karácsonyfa
Hagyományosan vízkeresztkor, január 6-án szokás leszedni a karácsonyfát. Vannak, akik már szilveszterkor megszabadulnak a fától, másoknak februárig díszíti a lakását. Tovább olvasom