Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Együtt fogynak Algyőn

Algyő - Hadat üzent a kilóknak és az ebből adódó rossz egészségi állapotnak az algyői Landler Ibolya, aki novemberben alakította meg életmódklubját a nagyközségben. A tagokról már elkezdtek leolvadni a kilók.
Fogyjunk együtt! – adta ki a jelszót tavaly novemberben az algyői Landler Ibolya, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy az összes kissé túlsúlyos embert rávegye a nagyközségben az életmódváltásra. Klubjába eddig 24 fogyni vágyó jelentkezett: a tagok életkora mind 40 felett van, testsúlyuk miatt sokuknak megromlott az egészsége.

Landler Ibolya meglátása szerint Algyőn sok az elhízott ember, és ez alól a fiatalabb korosztály sem kivétel, bár ők még véleménye szerint inkább fitneszórákon akarnak megszabadulni a felesleges kilóktól. – Saját tapasztalatból mondom, hogy a túlsúlyos embereket lenézik. Az emberek többsége nem akarja megismerni a hátteret: én sem azért híztam el, mert otthon marékszámra eszem a chipset, tucatnyi műtétemnek köszönhetem mindezt.
Mérik a fejlődést. Fotó: Frank Yvette
Mérik a fejlődést. Fotó: Frank Yvette

Sokan azt hiszik rólunk, lusták és gyengék vagyunk, pedig ez nem igaz. A csoportunk a Borbála fürdőben is részt vesz foglalkozásokon, különböző kirándulásokat tervezünk. Tóth Krisztina doktornő állapotfelmérésével indult a program, mindenki megtudta, mi a valódi problémája, és napi hány kalóriát fogyaszthat. A klubtagok már fejből tudják, hogy például egy tojásban 170, egy szelet kenyérben 80 kalória van.

– Én szeptemberben kezdtem a fogyókúrát, 17 kilót adtam le, és még ugyanennyitől szeretnék megszabadulni. A klubtagok közül a legügyesebb Margitka volt, aki két hónap alatt 6-8 kilót adott le – magyarázta Landler Ibolya.

A klubban havonta van súlymérés, a többi gyűlésen recepteket és tapasztalatokat cserélnek a tagok. Múlt csütörtökön egyikük saját készítésű, szigorúan hozzáadott cukormentes, répa–cékla–banán–narancs koktélját kóstolták meg. Landler Ibolya egy kis könyvet is írt, amiben hasznos recepteket ajánl a fogyni vágyóknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal kevesebb parkolóbérlet és jegy fogy

A zónahatárok kitolása után szellősebbek az egykor zsúfolt utcák Tovább olvasom