Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Együtt ügyeltünk a rendőrökkel

Szeged - Öt óra alatt negyvenszer, a legkülönfélébb ügyekben tárcsázták az emberek péntek este a rendőrség ügyeletét Szegeden.
"Rendőrség, Szeged, jó estét kívánok" – szólt bele a telefonba Meleg György a 107-es segélyhívó éjszakai ügyeletén. Elmondta, hogy az emberek a megyéből egy éjszaka alatt átlagosan 40–50-szer (a rekord 700 riasztás volt egy augusztusi SZIN-napon) tárcsázzák a 107-et – péntek este 19 és 24 óra között 40-szer csörgött a telefon.

– Rendőri segítség kellene az Aradi térre – hívta egy SZKT-ellenőr az ügyeletet nem sokkal fél 8 után, majd kisvártatva egy nő azzal kereste Meleg Györgyöt, hogy a Fodor-szakközépiskola esti edzésén valaki ellopta az öltözőből a fia edzőcipőjét. Szinte ezzel egy időben egy férfi azzal telefonált be, hogy a Rókusi körúton egy fehér színű, Budapest felé tartó kamion hátulról többször belehajtott, majd megállás nélkül elhúzott a helyszínről. Rövid mérlegelés után – melyik helyszínhez ki van a legközelebb – az Aradi térre, illetve a kamion után indult egy-egy járőrpáros. – Az iskolába csak akkor megyünk ki, ha zárt öltözőből történt a lopás, hiszen nyomokat csak akkor tudunk rögzíteni. Ha nyitott helyről vitték el a cipőt, a sértettnek kell bejönnie feljelentést tenni – magyarázta Meleg György.

Eközben szólalt meg ismét a telefon, az ellenőr mondta le a rendőri intézkedést még azelőtt, hogy a járőr kiért volna a helyszínre. Feleslegesen kötöttek le egy rendőrt, a benzin is hiába fogyott – állapítottuk meg. – Mindig ki kell mennünk az ilyen hívásokhoz – mondta az ügyeletes.

A nigériai férfi kivilágítatlanul kerekezett a Tisza-parton. Megbírságolták. Fotó: Schmidt Andrea
A nigériai férfi kivilágítatlanul kerekezett a Tisza-parton. Megbírságolták.
Fotó: Schmidt Andrea

A másik járőrpáros sikerrel járt: az autópálya előtt tartóztatták fel a balesetet okozó kamiont. Amíg ők a járművön kerestek ütközésre utaló jeleket, egy másik járőr erejét egy első ránézésre nem is rendőrségre tartozó feladat kötötte le. A Szent István téri fodrászat ajtajában felejtették az üzlet kulcsát, amit járókelők vettek észre. Az egyenruhásoknak kellett kimenniük, hogy utána megkeressék a tulajdonost. De nem csak a városban intézkedtek a rendőrök ezen az estén.

Nem sokkal 21 óra előtt két román férfit szállítottak be a kapitányságra, akiket azzal gyanúsítottak, hogy a Szabadkai úti Lidl-áruházban ellopták egy vásárló tárcáját annak pénzével és bankkártyájával együtt. A rendőrök a Lidlbe mentek ki az áruházi kamera felvételéért. Miután a két román szerepelt a felvételen, az egyiknél pedig megtalálták a sértett pénzét, őrizetbe vették őket.

Késő este a városban kocsikáztunk Szarka Sándor alezredessel. A fogás: két kivilágítatlan biciklis és egy autós. Eközben hallottuk a rendőrségi rádión, hogy ismeretlenek betörtek egy baktói házba, ahova az ügyeletről azonnal járőrt indított Meleg György. A házat valóban felforgatták, így a járőrök a helyszínelőknek adták át a terepet.

– Húzzatok bele gyerekek, mert Zsombón egy idős nőnek feszegeti valaki az ajtaját, nem meri megnézni, hogy ki az. Használjatok megkülönböztető jelzést is – hallottuk Meleg Györgyöt, amikor visszaértünk a kapitányságra. Utóbb kiderült, hogy ebben az esetben is felesleges volt rendőrért kiáltani. Mindössze a szél nyikorgatta a néni házának ajtaját.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Neszemetelj! 2010. január 11. 18:55
  „24. tekila007!
  Akkor elég kétértelmű a mondat!!! Olvasd el, és értelmezd, vagy beszélj a cikk írójával hogy máskor értelmesebben vésse ide a mondandóját!”
 • 40. Zuperman 2010. január 11. 17:59
  „Csudajó, hogy ilyen sok rendőrségi-kriminalisztikai szakértő gyűlt itt össze!
  Ilyen sok hozzászóló - szakértő van a városban, akik tudják, hogy mit, hogyan kell csinálni!
  Ezt össze kellene foglalni egy könyvbe és tanítani a zsarusulin!
  Vagy a betyár-droidok így csinálják és az majd emberséges-embersegges lesz! :-)”
 • 39. maz 2010. január 11. 17:34
  „a fapofavl kozolt : Jo estet kivanok kozuti ellenorzes!! szoveget tanitjak vagy nem vagy nem kepesek mas modon kozoli mit is szerenenek”
 • 38. Diff 2010. január 11. 17:29
  „"5 x 6 milliós... elvárhatja... 5 db autóval egész szépen be lehet járni a városunkat (ez a legjobb)... bratyizó rendőrautókat... szunyókáló, leskelődő... bűnt keresni kell..." . Nincs ebben az országban semmi baj, csak azok az emberek akik értenek hozzá, nem vállalják fel, hanem hobbi szinten írogatnak erről, többek között itt.”
 • 37. gróf 2010. január 11. 15:35
  „36!
  Azért 5 x 6 milliós autó + felszerelés ára...elvárhatja az adófizető a szolgálatot és védelmet? Vagy Nem?
  5 db autóval egész szépen be lehet járni a városunkat szerintem, bár tényleg nem lehet ott mindenütt...de legalább megpróbálnák...viszont sokszor látok éjjel egymással fél órát is bratyizó rendőrautókat, meg lekapcsolt lámpával szunyókáló, leskelődő rendőröket...a bűnt keresni kell, nem egy utcában várni.”
 • 36. Diff 2010. január 11. 15:22
  „Hmmm. Sajnálattal olvasom a hozzászólások némelyikét. Nem fogok személyeskedni. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy jobbá tegye Szeged közbiztonságát, ez ott kezdődik, hogy nem dobod el a szemetet és ahova kell bejelented azt a jogsértést ami látsz, ha a zabszem benne van a ... nem kell elfordulni, csak a telefont felvenni. Van aki helyetted megcsinálja, most pont őket fik...zod. Ha valakinek van kedve szúrjon bele a Szeged térképbe 5 db. gombostűt tetszőleges helyre, na itt vannak a rendőrök. A következő feladat számold meg azon utcák számát ahol nincs rendőr.”
 • 35. Logaritmus 2010. január 11. 14:02
  „Mit nekünk tudományipar, 10 éves tervek? Minek ide EU pályázat, rendvédelem, ha van egyszerűbb pénzcsinálási módszer? Végy egy Fidesz vezette önkormányzatot, tegyél mellé egy fideszes céget ahol HírTV-s munkatársak dolgoznak és fideszes politikusok a tulajdonosok, csináltass velük okos tanulmányokat, és fizess ki nekik milliókat közpénzből.

  http://index.hu/belfold/2010/01/11/rakay_philip_milliokert_ad_tanacsokat_fideszes_onkormanyzatoknak/”
 • 34. azigazitrebitsch 2010. január 11. 13:41
  „Nem veszed észre,hogy nem vagyunk vevők a főnökeid által előírt "hírekre" ?
  Már mindenhová benyomtad,és sehol sincs nagy reakció.
  Mi volna ha elmennél a saját kis homokzódba és nyomatnád?
  Ja igen,jól akartad írni,kis büdös komcsi vagyok :-)))))”
 • 33. online 2010. január 11. 12:52
  „31.zsírbácsi. Az nem lehet hogy "nemkívánt tanú"-nak tartanak benneteket?”
 • 32. azigazitrebitsch 2010. január 11. 12:39
  „Nos ennél a nagy rendőri felügyeletnél,vasárnapra virradóra a Hajós utcát alantas,állati módon összefirkálták!Nem egy vagy két házat hanem az egész utcát a Szillériig bezárólag,szinte azt is mondhatnám tematikusan.Ez a "munka" pedig nem két percig tartott!Mégsem tűnt fel sem rendőrnek,polgárőrnek,városőrnek ( tudja a fene mennyi ilyen alakulat van ),egy csapat suhanc akik csoportba verődve (az biztos,hogy ez nem egy ember műve volt ),járják az amúgy tök kihalt várost?
  Zsírbácsi ,vélemény?!”
 • 31. zsirbacsi 2010. január 11. 10:50
  „Kedves / benq/ ha már az utcán vagyunk,hogy ön és a lakosság nyugalmát és,hogy este nyugotan lehesen sétálni vagy nézelödni a Szegedi utcákon ahoz mi is sokat hozzá járulunk azzal,hogy kint vagyunk este szolgálatban amikor őn és sokk lakos már alszik.mert ha látunk olyan eseményt amit megtudunk akadályozni ,Pll: lopás.betörés.kocsi rongálás.falfirkások.vagy mint divat mostanában sok a 15-16 évesek akik az utcán isznak és utána nem tudják,hogy mit csinálnak, de a látványunk is elég mert tudják,hogy mi betudunk szolni a Rendőrségre.és ha ők jönnek ki akkor már cseszhetik a rossz fiuk.”
 • 30. papsajt 2010. január 11. 09:47
  „1 hete e-mailben tettem egy feljelentést az ügyeleten,de mégcsak válaszra sem méltattak, hogy megkapták, vagy intézkednek vagy akármi.”
 • 29. dblaci 2010. január 11. 09:36
  „Érdekes volt olvasni, de sajnos a saját tapasztalataim eddig egész mások voltak.
  Na mindegy, majd a Gárdával és a Csendőrséggel együtt, és az alkalmatlan rendőri vezetők kirúgása/felelősségre vonása után rend lesz itt.”
 • 28. dark79 2010. január 11. 09:01
  „"25"
  Hadjuk már a polgáröröket ugysem jók semmire sem!!!”
 • 27. benq 2010. január 11. 09:01
  „kedves 25. hozzászólás zsirbacsi 2010.01.11. 07:50
  és ha szolnak mit tudna csinálni??
  feltartóztatni nincs joga, igazoltatni nincs joga! Még is mit tenne utána eredne a polgárőrös autóval, hogy ralizzanak egyet??
  kíváncsi lennék az ötleteire!”
 • 26. gróf 2010. január 11. 08:01
  „25!
  A nem elhivatott rendőrök lenéznek benneteket is és a városőröket, közterület-felügyelőket is.
  Valahogy azt hiszik mindenki rendőr akar lenni, csak ők a kiválasztottak...eszükbe sem jut a kamu szlogen "Szolgálunk és védünk".
  Parádé az operettországban!”
 • 25. zsirbacsi 2010. január 11. 07:50
  „Sok esetben miéért nem szolnak a Polgárörségnek ? nem ??? A rendörök !! ugy is azt mondják,hogy együtt dolgoznak a Polgárörséggel !!! de nem szolnak nekik én tudom mert én is Polgárör vagyok és 1 szer sem szolna,hogy kell segitség !!! Pedig mi nagyon szeretnénk segiteni a Közbiztonságban A rendöröknek . Ha már ingyen megyünk szolgálatba.De valahogy ugyveszük észre,hogy minket lenéznek!!!”
 • 24. tekila007 2010. január 11. 06:09
  „Pinaman!
  Nem te írtad a cikket, de te viccelődsz más nevén, mint az óvodában a gyerekek. Itt valahol tart az értelmi szinted.

  Neszemetelj!
  Szerinted tényleg Zsombón van szükség a megkülönböztető jelzésre? Gondolom, akkor is így gondolnád, amikor a te nagyidhoz próbálnának átvergődni a szegedi forgalmon a közlekedési szabályok betartásával. Vagy ne tartsák be a közlekedési szabályokat, akkor meg lehet azért fikázni, hogy miért nem tartják be. Azért, mert sokszor ilyen esethez mennek százzal a városban, csak akkor már nem használnak fényt és hangot, mert kolomppal tényleg nem lehet madarat fogni.”
 • 23. THE 2010. január 11. 01:19
  „Hihetetlen mennyire széleskörű a munkakörük. Nem is gondolná az ember, hogy milyen apróságokkal is zaklatják a yardot, akiknek kötelező kimenniük az adófizetők pénzén :(
  Gondolom a katasztrófavédelem/tűzoltóság/mentő szervezeteknél is hasonlóan telnek a napok, egy ottani ügyeletet is szívesen elolvasnék.”
 • 22. Neszemetelj! 2010. január 11. 00:04
  „"Zsombón egy idős nőnek feszegeti valaki az ajtaját, nem meri megnézni, hogy ki az. Használjatok megkülönböztető jelzést is"
  Szerintem pedig ilyenkor az a legjobb, ha nem használnak megkülönböztető jelzést, mert akkor biztos nem menekül el a betörő. Így legalább egérutat adnak neki a rendőrök, mert meghallja több száz méterről a szirénát, és eliszkol!
  Valószínű ezért nem sikerül rajtaütni a rablókon több ízben sem!
  Ez a magyar taktikája a rendőrségnek? Gratulálok, nagyszerű..., pfffff!”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ-vizsgálat Szegeden a H1N1-es halálozások miatt

Miután Szegeden és Nagykanizsán több haláleset is előfordult, az ÁNTSZ vizsgálatot rendelt el, hogy jobban megismerjék a influenzajárvány regionális jellemzőit. Tovább olvasom