Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Együttműködésről tárgyalt az izraeli nagykövet

Szeged - Kétnapos látogatásra érkezett Szegedre tegnap Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete. A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalába vezetett az első útja, ahol Szabó Gábor rektorral folytatott megbeszélést.
– Ez a harmadik látogatásom Szegeden, és örülök, hogy az ország egyik vezető egyetemének a rektora fogadott. Megtárgyaltuk azokat a lehetőségeket, amelyek az egyetem előtt állnak az oktatás és a tudományos kutatások terén az izraeli partnerekkel való együttműködésben. Meghívtam a rektor urat egy delegációval Izraelbe, hogy hivatalosan keressenek fel ott lehetséges partnereket, más egyetemeket, és vizsgálják meg az együttműködési lehetőségeket például az informatika, az innováció és más tudományok területén – nyilatkozta Ilan Mor, aki úgy gondolja, hogy az Izrael és Magyarország közötti együttműködés egyik legfontosabb területe a felsőoktatás.

Szabó Gábor rektor és Ilan Mor (jobbra) nagykövet is kiterjesztené az együttműködést. Fotó: Karnok Csaba
Szabó Gábor rektor és Ilan Mor (jobbra) nagykövet is kiterjesztené az együttműködést. Fotó: Karnok Csaba


Szabó Gábor elmondta, a lehetőségekhez képest megpróbál hamar eleget tenni a nagykövet meghívásának. – A szegedi egészségügyi képzésben jelentős számú izraeli hallgató vesz részt, sokan már diplomát is szereztek. A nagykövet úr azt mondta, hogy az SZTE-n szerzett diplomákkal az orvosokat nagyon szívesen fogadják, és nagyra tartják az itt szerzett fokozatot, tehát ők valamilyen szempontból jó nagyköveteink. Az együttműködést más területekre is ki lehetne terjeszteni, hiszen a természettudományokban és a gazdaságtudományban széles lehetőségek vannak – emelte ki a rektor. Hozzátette, hogy a szegedi egyetem éppen nemzetközi irányba próbál nyitni, ez a kutatási és oktatási kapcsolatok elmélyítését jelenti.

Izrael nagykövete délután a városházán Botka László polgármesterrel beszélt. Ezt követően a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjaival és gazdasági vezetőkkel, majd közéleti személyiségekkel folytatott beszélgetést. Este Botka László és felesége, valamint Izrael szegedi tiszteletbeli konzulja, Lednitzky András társaságában megnézte a szabadtérin a Mágnás Miska című operett premierjét.

Olvasóink írták

 • 5. GondaIstván 2012. augusztus 18. 12:46
  „Tényleg sok izraeli diák van Szegeden. Egyszer a vasútállomáson és utána a vonaton annyira agresszívak voltak, hogy majdnem tetlegesen léptem fel ellenük egy magyar lány védelmében.”
 • 4. geza 2012. augusztus 18. 12:05
  „Kezdődik az Iráni háború, ellenőrizték a lakóhelyeket ahova jönnek”
 • 3. StencilAtya 2012. augusztus 18. 09:10
  „holokauszt megemlékezés nem volt ??!”
 • 2. ooo111 2012. augusztus 18. 08:32
  „Semmit, már megvették, csak elmondták az utasításokat :-)”
 • 1. TELSTAR 2012. augusztus 18. 07:44
  „Mit akarnak megvenni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonthatják a szegedi gőzöst: nem kell az államnak a Szőke Tisza

Az illetékes minisztérium szerint az állam nem él a Szőke Tisza elővásárlási jogával, nem nyilvánítják műemlékké a gőzöst. A hajótest nagy részéből ócskavas lesz. Tovább olvasom