Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Éjszakai shoppingőrület a Szeged Plazában

Hatalmas sikere volt a második éjszakai plázaláznak: 20–70 százalékos kedvezménnyel vásárolhattunk este 9-től éjjel kettőig.
Idén sem ment haza senki üres kézzel, még mi is vásároltunk egy-egy feltétlenül szükséges ruhadarabot.

Minden vécé foglalt volt pár perccel este kilenc előtt a Szeged Plaza női mosdójában. A kávézóban egymás után itták a lányok a feketét. Felkészülten vágtak bele az éjszakai vásárlásba pénteken: az üzletekben 20–70 százalékos akciók vártak mindenkit.

A parkolóban sem kint, sem a mélygarázsban nem volt már szabad hely. Fél órával a kezdés előtt már mindenki ott szorongatta a kezében az első szatyrot, benne legújabb szerzeményével.

– Egy miniruhát vettem 6 ezer helyett 3 ezerért – újságolta a 16 éves Ábrahám Fanni. Barátnője egy pulcsit vett. Azt mondták, szükségük volt a ruhadarabokra, hiszen bulizni mindkettő nagyon jó lesz. A könyvesboltban és a számítógépes játékok üzletében a karácsonyihoz hasonló forgalom volt, a ruha- és cipőboltok tömve voltak emberekkel. Egyszer csak nem bírtam tovább, és bevillant a jól ismert női rögeszme: „nehogy már csak én ne vásároljak, amikor minden ilyen olcsó"!

A forró farmerár. Ennyiért a bolondnak is megérte?
A forró farmerár. Ennyiért a bolondnak is megérte?
Fotó: Miskolczi Róbert

Gyorsan besurrantam a legközelebbi üzletbe, a Tally Weijlbe. Az eladók igyekezete ellenére az asztalokra kitett ruhák egymás hegyén-hátán kínálták magukat, a vállfán lógó társaik olykor egymásba gabalyodtak – olyan káosz ez, amelyet csak a nők látnak át, miközben közelharcot vívnak egy-egy kabátért – a fejszámolást fél percre sem abbahagyva. Egy kockás dzsekibe egyből beleszerettem, de már nem volt a méretemben. A fekete pulcsit féláron megvettem 3790-ért. Nem sokáig, csak körülbelül percig álltam sorba – ekkor már elmúlt fél tizenegy.

– Fehérneműt, három nadrágot, farmert, inget, három pólót, egy táskát és egy pulóvert vettünk, meg ezt a csizmát – mutatta a lábán lévő velúr lábbelit Farkasné Ceglédi Eszter. Férjével szinte pillanatok alatt elköltöttek körülbelül 50 ezer forintot – hála az akcióknak és a szervezőknek. Ha nincsenek a kedvezmények, akár 100 ezer forintba is került volna a nejlontáskák tartalma. A feleség szerint mindre szükség volt, a férj kételkedett. Ebben maradtunk.

A Terranovában a tavalyihoz hasonló tömegelést tapasztaltunk, a sorban állók nyugodtan válogattak a kiakasztott kabátok és ingek között. A Cosmos Cityben sosem fogyott el a sor. A Hervisben inkább férfiuralmat tapasztaltunk. – Kettőt fizet, hármat kap akció van: vettünk két pulóvert és egy kabátot, így 12 ezret spóroltunk – magyarázta a 23 éves
Gréf Gergely. Cimborájával, a 19 éves Gémes Norberttel testvériesen elosztoztak a „szajrén" két pulcsi–egy kabát arányban.

A vásárlók ugyanolyan sokan voltak, mint tavaly. Az eladók minden üzletben messiásként várták az éjjel 2 órát, akkor zárt a bazár. Már csak 363-at kell aludni a következőig.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. iRon 2009. november 26. 12:49
  „az újságírónő is ott volt és vett valamit?”
 • 27. favágó 2009. november 16. 08:08
  „Ha 70%-os leértékelésnél még van rajta haszon, akkor eddig 100 %-on mennyi volt rajta nyereség???!!:-(”
 • 26. macs 2009. november 15. 21:38
  „Most jutott az eszembe:
  Nem viszik a krumlit, pedig van belőle vagy 1 mázsa. Kovács úr odaszól az eladónak:
  - János, kérem árazza le a krumplit!
  János kimegy, és az ártáblán a 80 Ft/kg ár fölé odairja 150 Ft/kg, majd áthúzza.
  Szóval ennyit az akciókról.”
 • 25. TrombiFrédi 2009. november 15. 14:43
  „A felhalmozódott készletet is el kell tudni adni valahogy... pl. "óriási akcióval"!!!:)”
 • 24. persona 2009. november 15. 13:55
  „én már régóta nem dőlök be a szuperakcióknak, bár van néha kivétel, hogy valamit nagyon olcsón kínálnak, de annak valószínűleg lejárt a szavatossága, vagy fogyasztói panaszok voltak rá a silány minősége miatt.
  Az akciós újságok is inkább csak tájékoztató jellegűek. a Tesco 189 forintos banánja túlérett volt, de vette a nép, mert azt hitte olcsó, pedig most szinte mindenhol 200 körül volt a banán ára.
  De mondok egy másik példát. Izgatja a fantáziámat az új Tefal olajsütő, eddig minden reklám nélkül 40 ezer volt az ára. Most a supermarketek bedobták akcióba 40 ezerért, és föléírták, hogy 49 ezer helyett..sosem volt annyi az ára. hát elmennek a francba!
  ennyit az akciókról..”
 • 23. .suhym. 2009. november 15. 12:51
  „13. hozzászólás kispanda84 2009.11.15. 11:37

  Csúnya dolog az irigység, a gyűlölet meg még inkább!!!

  Ha valaki megkap mindent, abból még egyáltalán nem következik, hogy "LEEJTI" a szüleit felnőtt korában!
  Minden normális szülő pontosan arra törekszik, hogy a lehetőségeihez képest minél több jót és szépet tudjon a gyerkőceinek biztosítani, beleértve az anyagi javakat is. Ez a normális.))))))))))))))
  Nem ettől lesznek "plázacicák":)))))))))))))”
 • 22. Zotty 2009. november 15. 12:49
  „Ja, az egyik észerüzletben is csak 10%-os volt a leárazás.”
 • 21. Zotty 2009. november 15. 12:48
  „Az ilyen nagy leárazásos helyeket messze el szoktam kerülni. Az esetek 90%-ában átverés (ahogy lentebb is írtátok), a maradék 10-ben pedig ölre kell menni az áruért mert az 200 Ft-tal olcsóbb, mint szokott lenni.”
 • 20. achilleus 2009. november 15. 12:43
  „Még jó, hogy az MR1-Kossuth rádióból megtudhattam, hogy az őszi múzeumok éjszakájának zseblámpás raktárlátogatására legalább 1000 ember volt (illetve lett volna) kíváncsi, de nem tudtak mindenkit levinni.. Jövőre már éjfélig tartanak éppen ezért nyitva ősszel is. Na de a plazzzza azzzazz igazzzziii.
  Konzumidiotizmus kontra kultúranépszerűsítés: az online DM az előbbire szavaz?”
 • 19. meska 2009. november 15. 12:38
  „...nagy lehetett az öröm az eladók körében is! :) . Én vagyok az az árérzéketlen bunkó, aki ezt kihagytam. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én éjszaka néha aludni szoktam...;)”
 • 18. kispanda84 2009. november 15. 12:33
  „15. miniszterelnök nem de nem szeretem az elkényeztetett gyerekeket,akik menőnek tartják magukat azzal,ha a plázában sétálnak,meg shoppingolnak...jó,oké,érezzék jól magukat,de mégis...ők nem tudják mennyit kell mondjuk egy 10e.ft os nadrágért dolgozni..nekem 3napot,sajnos!”
 • 17. ts 2009. november 15. 12:24
  „Strat-n, gondolom irónia akart lenni, de csak úgy mondom, hogy az angyalföldi piac már régesrég megszünt...”
 • 16. che 2009. november 15. 12:01
  „Nagyon jó marketing fogás ez az egész. Aki elhiszi hogy leárazás van az megérdemli...Szét kell nézni ,minden ruházati bolt szenved, akciózik....a baj csak az hogy nincs minőség illetve kb 20 év a lemaradás az uniós öltözködési kultúrához képest ,itt sok mindent el lehet adni amit ott egyáltalán nem !Mindenesetre gratuláció a szervezőknek ! Sok boltos követhetné a példájukat !”
 • 15. miniszterelnok 2009. november 15. 11:47
  „13. Pedig a plazacicak nem bantjak a kispandakat......kepen karmolt valaha egy plazacica, h igy fujsz rajuk?? :D”
 • 14. persona 2009. november 15. 11:39
  „úgy látszik az újságíró is a plázába jár wc-re..:DDD”
 • 13. kispanda84 2009. november 15. 11:37
  „Én gyűlölöm a plázacicákat! Az elkényeztetett gyerek mindent megkap,és mire felnő nagyívben szarik majd a szüleire,és majd a szüleitől várja el,hogy tartsák el,mert ő nem süllyed odaáig,hogy elmenjen dolgozni. A leárazásoknak nem kell bedőlni,mert általában a tizen,húszonezer forintos dolgokat árazzák le párezer forinttal! Én csak a terranovát szeretem a hosszúujjú felsői miatt:-) (P.R.) Nem akartam a teljes nevét kiírni! De hogy mondjak jót is,nem is tudtam máig,hogy a Cinema citybe van diákjegy is,ill.diákkedvezmény-én 25éves esti levelezős vagyok,ezért is lepett meg. :-) És a Tó..az a legjobb az egészben!-Ott jöttem össze azzal a párommal,akivel már egy éve boldogan élek!!! :-)
  Szép napot mindenkinek!”
 • 12. andrisne 2009. november 15. 11:34
  „Én nem tudom ez a nő hol szerezte a diplomáját.....lehet nincs is neki.

  "....minden wc foglalt volt..." miért ott dekkolt vagy benézett mindegyikbe????”
 • 11. miniszterelnok 2009. november 15. 11:27
  „Hat igen......Nekem is ez a "minden vece foglalt volt" c. bekezdes ragadta meg elsosorban a figyelmemet......Ujabb tanubizonysag, micsoda szinvonalas ujsag is ez a DM!!!:)
  Milyen jo erzesek szabadulnak fel az emberben, beleszaladva egy ilyen szepirodalmi kornyezetbe illo szovegbe!:)”
 • 10. achilleus 2009. november 15. 10:24
  „"Már csak 363-at kell aludni a következőig."

  Mint a gyerekek a Karácsonyra. Megjegyzem, még egy gyereknek is van annyi esze, hogy legfeljebb az ünnepig hátralévő 15-20 napnál korábban nem kezdi el az "alvások" számolgatását.
  Tényleg ennyire infantilizálódtunk? Vagy el tudja képzelni a szerkesztő, hogy van olyan ember, akinek az életének csúcsa az, hogy évente egyszer éjszakai plazázik, a közben eltelő napok pedig a türelmetlen várakozás jegyében telnek? Nagyon nyomorult élet az ilyen.”
 • 9. Hmmm... 2009. november 15. 10:21
  „Tisztelt Ujsagiro!
  Nem olyan regen jelent meg iras a szentesi kislanyrol, aki dijat nyert egy magyar nyelhasznalati versenyen.
  Hol van a kovetkezetesseg, a joszandek es mifele buszkeseg ez?
  El sem olvasom a cim alatti ertekezeset, annyira felhaborit a szohasznalata. A "Plaza" rendben, mivel egy uzlet neve. De... A vasarlasi laz nem hogy eppen olyan jo kifejezes lenne mint a "shoppingorulet" /igy egyben irva/, henem sokkal jobb es szimpatikusabb. Mit varjunk egy hetkoznapi ember szohasznalatatol es beszed kulturajatol, ha egy ujsagiro szandekosan rongalja a magyar nyelvet.
  Eleg szomoru, hogy egyre tobb es csunyabb angolos / nem angol!/ kifejezest hasznalnak szuksegtelenul a hetkoznapi nyelvben, nevetseges uzleti fogasnak szanva vagy eppen majmolassal modernnek tunni.”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képregényes fellegvár Szeged

Elvetemült fanatikusokkal, nosztalgiázókkal, alkotókkal telt meg szombaton a Somogyi-könyvtár alagsora. Kajlától Pszicho Dzsánkiig – képregényfeszt Szegeden. Tovább olvasom