Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Eladják az EDF DÉMÁSZ-t?

Az EDF DÉMÁSZ belső internetes hálózatán olvasható az a levél, amelyben a cégcsoport értékesítési folyamatának befejezéséről tájékoztatják a munkatársakat. Forrásaink megerősítették, a levélben azt is írják a dolgozóknak, hogy az előírásoknak megfelelő eljárás érdekében március 9-én ,,az EDF Európai Üzemi Bizottság rendkívüli ülésének keretében az EDF menedzsmentje konzultációt tart az összes érdekképviselet, így az EDF Démász érdekvédelmi képviselőivel az eladásról, valamint az eladással kapcsolatos szociális garanciákról". A vevőről nem szól a tájékoztatás. Erről az egyeztetés után informálják a dolgozókat.
Megkerestük hétfőn az EDF DÉMÁSZ-t és a MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-t, de lapzártánkig nem válaszoltak. Érdeklődtünk az állami közműholdingnál, vagyis az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-nél és a hatósági felügyeletet ellátó Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál is. Ők az EDF DÉMÁSZ-hoz irányítottak.
 
Munkában az áramszolgáltató egyik szakembere. Fotó: Karnok Csaba

 
Közel 775 ezer egyetemes és szabadpiacon vételező ügyfelet lát el villamos energiával.

Tavaly nyáron szóba került – a gázcégek után – az áramszolgáltatók lakossági üzletágának összevonása egy állami holdingba. Akkor sajtóhírek jelentek meg az ELMŰ-ÉMÁSZ megvételéről. Ezért sejthető, hogy az EDF DÉMÁSZ megvásárlásának hátterében is az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. állhat, vagy a nemzeti villamosáram-kereskedő cég, az MVM Zrt.

Az áramszolgáltató internetes honlapján az olvasható, hogy az EDF vállalatcsoport tagja, a cégcsoport 1995 óta van jelen Magyarországon. Közel 775 ezer egyetemes és szabadpiacon vételező ügyfelet lát el villamos energiával.

Megírtuk, a 2013-as leépítések után, másfél éve 1170-en dolgoztak az áramszolgáltató Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei telephelyein  (Brutális túlórák és újabb leépítés az EDF DÉMÁSZ-nál, 2014. szeptember 17.).
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi a legdrágább tanulóbérlet

A szegedi a legdrágább tanulóbérlet
Havi 4000 forintot kell fizetni Szegeden egy tanulóbérletért - az ország négy legnagyobb városa közül - beleértve Budapestet is -itt a legdrágább. Tovább olvasom