Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Eladó a dóm az adventi vásárban

Szeged - A Dóm téri adventi vásáron arra voltunk kíváncsiak, milyen felületeken köszön vissza a szegedi fogadalmi templom. Körsétánk végén arra jöttünk rá, gyakorlatilag nincs olyan anyag, amelyen ne lehetne megörökíteni a kéttornyú épületet.
– Kelendő a dóm is, de népszerű a többi szegedi épületet ábrázoló és a karácsonyi hűtőmágnes is – mondta Végh Zsolt. Érdekes, hogy igazi hűtőajtókon árulja fából készült portékáját.

Eladó a dóm az adventi vásárban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A klárafalvi gyümölcsborászok borosüvegén óncímkén láttuk a dómot, találkoztunk szegedi üvegművessel, aki faliórán örökítette meg az épületet. Jó az illata a mézeskalácsdómnak, még a forralt boros stand mellett is érezni. A hasonló rendezvények állandó vendége a kovács, nála találtuk meg a fogadalmi templom legkisebb mását. Tojásokra patkolta rá az épületet.

A kovácsoknál található a fogadalmi templom legkisebb mása. Az üvegműves faliórán örökítette meg Szeged jelképét.

Olvasóink írták

  • 2. nanemaaa 2012. december 05. 14:43
    „A cím nagyon találó!
    Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy egyszer már egy fiatalember kizavarta a templomból a kufárokat. Ma inkább eladják magát a templomot is. :D”
  • 1. gretzki 2012. december 05. 11:21
    „Hát, na....
    Nem szoktam a cikkeket kritizálni, de ez elég gyengécske lett. Alsósok jobbat írnak... (Legalább az utolsó bekezdést törölje ki valaki.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke

Néhány nappal ezelőtt megalakult a Nemzeti Ifjúsági Tanács, amelynek egy szegedi fiatalember, Ament Balázs lett az alelnöke. Tovább olvasom