Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Eladó házak: átlagosan Domaszék a legdrágább

Domaszék - Kíváncsiak voltunk: Szeged vonzáskörzetében melyik településen juthatunk legdrágábban, illetve legolcsóbban családi házhoz. Az árversenyt Domaszék nyerte, míg a tizenötös lista utolsó helyére Baks került.
A Szeged vonzáskörzetében eladásra szánt családi házak árait hasonlítottuk össze a megyei hirdetőújság korábbi számainak segítségével. Kíváncsiak voltunk: melyik településre a legdrágább, és melyikre a legolcsóbb költözni. Nem néztünk komfortfokozatot, mindössze összeadtuk az ingatlanok irányárát, majd a végeredményt osztottuk a hirdetések számával.

Megállapítottuk: a városokban olcsóbban juthatunk magánházhoz. A toplista első öt helyét ugyanis a községek bérelték ki maguknak. A városok közül a legelőkelőbb helyen Mórahalom áll, a hatodik. A legkiegyensúlyozottabb árakat a Homokhát két településén, a már említett Mórahalmon és Domaszéken találtuk. Tizenkét millió forint alatt a hirdetőújság tanúsága szerint egyik helyen sem kapunk családi házat, de a legdrágább lakra sem kell huszonöt millió forintnál többet költeni.

Takaros porták sorakoznak Domaszéken. Fotó: Segesvári Csaba
Takaros porták sorakoznak Domaszéken. Fotó: Segesvári Csaba

A legolcsóbb házat Bakson, a legdrágábbat Szatymazon vásárolhatnánk meg. Előbbi a község központjában helyezkedik el, kettő plusz egy szobás, konyhás, kamrás, előszobás, ám komfort nélküli: ezért is árulhatják egymilliónál alig többért. Az árversenyt az a 35,9 millióba kerülő szatymazi négyszobás, kétszintes és két fürdőszobás palota nyerte meg, amelyhez még műhelyt is építettek. Egy ugyancsak műhelyes, de két szobával nagyobb baksi családi házat viszont mindössze 12,5 millió forintra tartja a tulajdonosa.

A legtöbben sándorfalvi hajlékuktól válnának meg: ezen a héten negyvennégy ingatlanon próbálnak túladni az apróújság segítségével. De nagy a választék Deszken és Algyőn is. Legkevésbé Üllésen szabadulnának portájuktól július közepén: mindössze hat ajánlat közül választhat a mostanában új házat kereső.

Domaszéken találtuk a legdrágább házat. DM/DV-grafika
DM/DV-grafika

Csikós Ferenc, az egyik szegedi, ingatlanközvetítéssel is foglalkozó iroda referense csodálkozott a deszki árakon. – A 43-as úton átmenő forgalom nagysága miatt a település az ingatlanszakmában jelen pillanatban nem túl népszerű. Persze ha megépül az elkerülő út, akkor Szőreggel együtt az egyik legkapósabb községgé válhat – magyarázta.

Domaszék első helyét reálisnak tartotta nemcsak szépsége, hanem az autópálya közelsége miatt is. A lista utolsó helyein álló falvak olcsóságát egyértelműen a Szegedtől való nagy távolsággal indokolta. Elmondása szerint ezeken a településeken főleg a helyiek adják-veszik egymás között az ingatlanokat.

Olvasóink írták

 • 12. Lutetia 2008. július 19. 17:42
  „Kedves Lolin, köszönöm a felvilágosítást. Egyébként vádaskodott a fene, csak megleptek a fotón uralkodó fényviszonyok. Nem azt írtam, hogy ez egy látványterv, csak azt, hogy hasonlít egy látványtervre.”
 • 11. Mercike 2008. július 19. 10:12
  „Ha Kecskeméten elkészül a Merci gyár, akkor Domaszékről fél óra alatt be lehet érni dolgozni (Szeged is csak 10 percre van)! Hamarabb beérek majd a melóhelyemre, mint pl. az újszegedi zsebkendőtelkes gettóból egy szegedi irodába beérnék csúcsforgalomban... Tényleg szar lesz. ;-)”
 • 10. Leagle 2008. július 18. 18:13
  „Engem érdekelt volna Rúzsa is. Ott mia helyzet??”
 • 9. Lolin 2008. július 18. 17:19
  „Blossom! Érdekel egy vadiúj 100 m2 es ház téli gázszámlája Domán? Éppen ebben a "számgépes" utcában??
  Szegeden mi a házunk áráért kaptunk volna jobb esetben egy 3. emeleti társasházi laksát 60 m2 körülit.
  A telkek sem szegedi árúak.”
 • 8. blossom 2008. július 18. 16:53
  „en csak meg jegyzem es ez az en velemeny,addig meg felveszik a rohat nagy kolcsont,meg telen majd alig birja fizetni a szamlait en egyaltalan nem irigylem oket addig meg hitelrol-hitelbe megy,meg majd kesobb jon az (megjegyzem csak MO-gon nincs)ingatalan ado aztan meg kenytelen eladni a szep hazat,es attol fuggetlenul melyik varosvonzasaban el.”
 • 7. Lolin 2008. július 18. 14:43
  „Lutetia! Én azt is megmondom neked, melyik utcában készült a fotó, ugyanis az utca túloldalán lakunk!!!
  Amíg nem ellenőrzöl valamit ne vádaskodj!!”
 • 6. Lutetia 2008. július 18. 14:12
  „Ez a fotó nagyon hasonlít egy számítógépes látványtervre.”
 • 5. sagan 2008. július 18. 14:09
  „Még ma érdemes Deszken házat venni,mert ha holnap valaki meghirdet egyet 10 millióért akkor lehet 18,96 lesz az átlag és lenyomja Domaszéket.
  Baks Szeged vonzáskörzetébe tartozik,de a közelebbi Ópusztaszer, Dóc, Klárafalva,Kübekháza stb. nem szerepel a szuper táblázatban.Sőt ilyen esetben leginkább nem a kilométer-távolság számít,hanem az elérési idő.
  Ékes példa erre a szintén kimaradt Maroslele,ami nagyon közel van légvonalban,de csak kerülővel vagy a komp segítségével tudnak Szegedre bejutni az ott élő emberek.Ezért ottani házárak átlaga anélkül,hogy egy hirdetést is megnéznék az olcsóbbak között lesz.”
 • 4. komoly cikk 2008. július 18. 11:48
  „Nagggyon komoly!
  Ha a cikket ált. isk. 3-4 osztályos tanulói hozták össze akkor tényleg az :-)

  Ha 10 éven felüli a szerző akkor harmatgyenge teljesítmény.”
 • 3. zimezum 2008. július 18. 09:48
  „" ez olyan csúnya ,hogy nézni kell" tartja egy mondás.Így vagyok ezzel ´mittomén mivel.
  Minél tovább nézem annál szarabb.
  pl.:ez a táblázat sehogyan sem stimmel a cikkel...!

  és állítólag ehhez a "munkához" többen is kellettek az "írója "szerint????
  látta ezt valaki hozzáértő mielőtt kiengedték????????????”
 • 2. jimjul 2008. július 18. 07:31
  „Ez cikk??? Melyik főszerkesztő engedi ezt megejelni? Elhiszem, hogy reklámozni kell az aprót, de azért legalább ne ilyen semmitmodnó baromsággal. Egy hirdetési újságot (annak max 2-3 számát) átnézett, készíette egy táblázatot, nem statisztikát! és akkor azt hiszi ez valamit jelent!
  Kedves Szerző! Ajánlanám, hogy ha korrekt tájékoztatást akar adni az olvasóknak írjon egy helyesbítő cikket is, ugyanis csak ha a neten rákeres a csongrád megyei családi házakra, kapásból találhat jóval drágábbakat is, ami már azért befolyásolná kis táblázatát, nem nevezem statisztikának, mert nem az.
  pl.: kíváncsiságból az egyk lgnagyobb országos ingatalon portálon néztem bele, első nem szegedi ingatlan, Forráskút 65 m. Balástya 60 m, Makó 60m Ft. Na akkor miről beszélünk? és ez még csak egy portál volt, talán az újságok között is lehetett volna nagyobb mintát nézni, azaz, azt mondanám, hogy mintát nézni.”
 • 1. rom 2008. július 18. 06:28
  „Hát kedves szakértő, nem a Szegedtől lévő távolság a legnagyobb gond (ma már minden harmadik családnak autója van-statisztika !) hanem a kissebbségben élés a fő gond !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberig 2 milliárd a szegedi tanintézményekre

Szeged - Még el sem bírálták az összes pályázatot, amelyet a szegedi oktatási intézmények… Tovább olvasom