Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Eladták a Szeged Plazát

Szeged - Minden marad a régiben, tovább üzemel a mozi, és élnek a megkötött bérleti szerződések, vagyis az élet ugyanúgy megy tovább - tájékoztatott Lelkes László, a cégcsoport vagyonkezelési vezetője.
 A harmadik tulajdonos

A 20 ezer négyzetméteres Szeged Plazát 2000. május 23-án adták át. Az izraeli tulajdonban lévő bevásárló- és szórakoztató központban 9 mozitermet és 80 különböző nagyságú és funkciójú üzletet alakítottak ki. 2005-ben a francia Klépierre cég egyik leányvállalata, a Ségécé Magyarország vásárolta meg másik 12 bevásárlóközponttal együtt. Az izraeliek eredetileg 16 hazai plázát üzemeltettek. 2015. április 1-jével magyar tulajdonú cég, az Indotek a szegedivel együtt 4 bevásárlóközpontot vett meg.

Megtudtuk: az Indotek Zrt. ingatlanbefektetéssel foglalkozik, az ő tulajdonukban van többek között a volt Heavytex telkén álló Szegedi Vállalkozói Inkubátorház is. Az előző tulajdonostól, a francia Klépierre cégtől tavaly novemberben először a Kanizsa Plazát vették meg, idén április 1-jével pedig a szegedi mellett a zalaegerszegi, valamint a Csepel Plazát is.

Információink szerint minden régi dogozót meglepetésként ért a váltás, az adásvételnek nem volt előjele. Április 1-jén jelentek meg az új tulajdonos képviselői, „leolvasták az óraállást". A régi igazgatót, Gálné Molnár Ildikót az előző tulajdonos alkalmazza tovább, az új igazgatót még nem nevezték ki.

– Hallottunk róla, hogy tulajdonosváltás volt, de ennél többet nem tudunk, nekünk senki se szólt – válaszolták érdeklődésünkre tegnap az üzletek alkalmazottai. – A húsvét miatt még nem tudtunk felocsúdni.

A pláza főutcája a szokásos hétköznap délelőtti arcát mutatta tegnap. Fotó: Schmidt Andrea
A pláza főutcája a szokásos hétköznap délelőtti arcát mutatta tegnap. Fotó: Schmidt Andrea

Március 15. óta vasárnaponként is nyitva tart a pláza, moziba, étterembe, kávézóba és néhány kisebb üzletbe mehetnek a látogatók. Hamarosan átadnak egy nagy alapterületű fitnesztermet, amelyik szintén nyitva tart vasárnaponként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megenni nem lehet, eladni igen

˝A térkövet nem lehet megenni˝ - így érvelt az ellenzék korábban Szegeden és másutt is amellett, hogy kevesebb térfelújítás, több munkahely kellene. Tovább olvasom