Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Elakadt a vidék koporsója

Kormányellenes demonstrációt tartott szombat délután a Jobbik Szegeden a megyeháza előtt.
2011-ben eltűnt a Jobbik az utcáról, de március 15-én ők is ott lesznek, és egyszerre küzdenek meg a vörös és a narancssárga ellenféllel –mondta Toroczkai László jobbikos megyei önkormányzati képviselő szombaton délután a megyeháza előtt tartott kormányellenes demonstráción. Bővebbet nem akart elárulni a jelen lévő újságírók miatt, akiknek azt tanácsolta, épüljenek be, így szerezzenek információt, és akkor megdolgoznak a pénzükért.

A demonstrációra a vidék koporsóját szállító halottaskocsit is várták, de az – mondta Tóth Péter a Jobbik megyei képviselője – Bács-Kiskun megyéből jött volna, ám elakadt útközben.

Toroczkai szerint Szegeden sokkal több elégedetlen ember van, mint ahányan a rendezvényen megjelentek -körülbelül 60-80-an voltak, jöttek például Dócról, Sándorfalváról is. Azt mondta, ha a középkorból egy jobbágy ideérkezne, visszamenekülne saját korába, mert még akkor sem vették el megtermelt jövedelmének szinte a száz százalékát. Orbán Viktort és Kövér Lászlót prolikirályoknak nevezte, akik nem vezetésre születtek.

Tóth Péter beszédében kitért a köznevelési törvénytervezetre, az egykulcsos adóra, a devizahitelesekre is. Az önkormányzati törvénnyel kapcsolatban azt mondta, a 2000 fő alatti településen élők szenvednek majd igazán. A megyei közgyűlés bábtestület lesz január 1-től, a megyeháza épülete pedig értelmét veszti.

Székely Gyula, a Jobbik dóci elnöke rövid beszédet mondott. Ebben úgy fogalmazott, a lerágott csont is lehet fegyver.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Beroesz 2011. november 28. 10:33
  „A jobbikosok helyében meggondolnám a kemény ellenzéki szerepet. Most már ők a legjelentősebb ellenzéki párt, ráadásul gyarapodnak. Ha elég veszélyesnek tűnnek, akkor kaphatnak egy szocikéhoz hasonlító kiegészítést az alkotmányba és pillanatok alatt az egész sajtó tele lesz azzal, hogy a Jobbik a Sztójay-kormányzat és szálasista párt szellemi örököse, így történelmi felelősség terheli őket deportálásokért, a meg nem kötött fegyverszünetért, Budapest lerombolásáért, stb. Személyi átfedés természetesen csak azért nincs, mert azóta eltelt 65 év.”
 • 30. Együgyű 2011. november 28. 09:27
  „Ez egy színpadi játék volt a Jobbik részéről Szegeden!
  A városházán meglátszik, mit csinál az itteni képviselőjük is! Igaz minden képviselő szerepléséből és megnyilatkozásából is levonhatjuk, ki akar érdemileg tenni Szegedért és a Szegediekért valamit!
  Mert azért hülye nem vagyok! (Ez egy üzletlánc szlogenje.)”
 • 29. fidxaros 2011. november 27. 23:44
  „Keresztúri Farkas Csaba csak gyarapodik, gyarapodik.Működik a mutyikoalíció.
  Senki nem lázad fel. hogy a Jobbik-Fidesz-"kádéempé" ügyvezetők újabb telibukszákat kaptak, hogy szebb jövőt építsenek PÁRTegymásnak.
  Senkinek nem verik ki szemét, hogy az "ígérem nem lépek vissza polginak lenni" soha nem hazudó HAZUDIK és nyeli a pénzt.TO-TÓ TI IGAZ MAGYAR EMBEREK EZT HAGYJÁTOK ? AKKOR TI IS KAPTOK BELŐLE?

  NINCS EGY JÓÉRZÉSŰ FIDESZES, AKI NINCS ZSEBBEN ÉS FELBORÍTANÁ EZT A FERTŐT?
  (jAJ, HÁT PERSZE, HISZ EZ ALAPJÁN VÁLOGATTÁK ŐKET!!!)

  ETIKA OKTATÁST AKARTOK ÉS MAGATOK ALÁZZÁTOK A TÍZPARANCSOLATOT?
  Hja, INKÁBB HITOKTATÁS KELL, HOGY CSAK H_I_G_G_Y_É_T_E_K MÓZES könyvét, gyakorlatban alkalmazni az már etikus lenne, és akkor HOGYAN LESZ TELE A BUKSZA. TÁN NEM CSAK ERRE-ARRA VERJÜK?”
 • 28. deszkás 2011. november 27. 17:22
  „A vidék koporsója a közeljövőben a főutakra is bevezetendő út dij kedves Jobboskáim.!! Véleményt nem irok hozzá mert azt joggal moderálnák.”
 • 27. imo74 2011. november 27. 17:01
  „Az emberek sajnos már csak otthon szövegelnek! De ha jönnek a fájó dolgok akkor talán már kimennek az utcára!Nagyon ideje lenne! A fidesz egy népnyúzó dilettánsokból álló csürhe!Akik rájuk szavaztak szerintem nem erre adtak felhatalmazást nekik!A tévedéseket be kel látni és kijavítani!!!!!!!”
 • 26. keletaru 2011. november 27. 16:45
  „Sajnálatos az elmúlt rendszerváltás óta , csak "fogy" az ország , jelenlegi parlamentett is a RÉGI MAGYARORSZÁG méreteihez építteték ! Meg külömböző titkosítástsokat tettek a demokráciában , azt senki nem tudja mikorra mennyit kell vissza fizetni , vag mennyinek írnak álá DRÁGA vezetőink , értünk miattunk nekünk . Azt tudjuk anyáink apáin nyugdijja amit befizzettek éveken körösztűl az nincs meg , meg a miénk sem ! Számomra érdekes akik eladták pl.: cukor iparunk mezőgazdaságunk kemény nyugdijjal élnek . De mi ne vonjunk senkit fellelőségre hisz csak miattunk családjaink meglhetése miatt tették amit t/-ettek az ANTANT hatalmak javára , most speciál a nyugatott kiszolgálva ! De mi türjük némám szótlanúl , mint kabáton a szakadás ! Üdv Kuci”
 • 25. Mignon 2011. november 27. 14:54
  „A cikket elolvasva az az erzesem, hogy a Jobbik
  egy bovlipart.”
 • 24. varadipal 2011. november 27. 13:34
  „Addíg tököl a baloldal, míg fasizmus lesz Magyarországon, alternatíva hiányában.”
 • 23. deszkás 2011. november 27. 13:17
  „És ti?”
 • 22. csergemerge 2011. november 27. 13:11
  „"azt mondta, ha a középkorból egy jobbágy ideérkezne, visszamenekülne saját korába, mert még akkor sem vették el megtermelt jövedelmének szinte a száz százalékát"...

  Zavaros beszéd, zavaros gondolatok, botránypolitizálás, ugyanaz amit az MSZMP (DK+MSZP+LMP) csinál.
  Velük kellene koalíciót alkotniuk.
  Hol vannak a konkrét, értelmes kérdések?
  Szánalmas...”
 • 21. lippe_kriszta 2011. november 27. 13:06
  „jól teszi a jobbik hogy tüntet. botka palotája előtt is kéne már egy tüntetés, a 64 vármegye vegye észre a szolnoki colos ámokfutását és azt hogy nagy sanyi segytségével városépítési felújításnak álcázva tömi az mszp kampánykasszáját és építi karrierjét a szegediek pénzén! ébredj jobbik, botka aés nagy sanyi az ellenség!”
 • 20. maci52 2011. november 27. 12:15
  „Ez a fővármegyés inkább a saját házatáján söprögetne,Orbán lesöpri őket a maszoppal,elempével a térképről is.
  Mit kezdenének ők egy hatalommal?
  Nincs köztük olyan se aki legalább írni-olvasni tud.
  A maszoposok már mind voltak miniszterek,bele is buktak,az elempének csak a szája nagy Sch..Feri ha hátr néz ,egyedül van,legfeljebb takarító nő jönne ki belőlük.”
 • 19. bubuk 2011. november 27. 11:05
  „Ez a 60-70 harcos kevés lesz a körkörös támadáshoz, 64 vármegyések. Minden megye küldjön egy betyárszázadot legalább, akkor se lesztek elegen semmire.”
 • 18. tabularasa 2011. november 27. 10:52
  „Goethe hat Recht!
  A Jobbik a partvonalról ugat, ez a legkönnyebb, mert nem lehet tetten érni, hogy kormányzati pozícióban ők mit tudnának tenni! Ez az egész csak kommunikációs lufi és az is hülye, aki beveszi.”
 • 17. Tocsonai 2011. november 27. 10:14
  „Nekem a képek hiányoznak, mennyien lehettek talán húszan? Mert a két hete tartott születésnapomon is többen voltunk. Nem a Magyarság érdekeinek a képviseletével van a baj, csak a kommunikációval, a hozzáállással, a mutyival, a személyekkel stb. stb.”
 • 16. papsajt 2011. november 27. 09:40
  „4. Commander-V2 2011.11.26. 22:34

  A Jobbik még nagyon gyerekcipőben topog a politikai palettán, viszont jelen helyzetben azt látom,hogy szakértelem, őszinteség most sincs a kormányzó pártoknál, tehát sokat nem vesztene senki a Jobbikkal.

  http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_nem_mondott_igazat.503099.html”
 • 15. Elendur 2011. november 27. 09:26
  „4. Commander-V2

  "rendet" raktak az IH-ban, pl.....”
 • 14. Ebgondolat 2011. november 27. 09:23
  „4. Commander-V2 2011.11.26. 22:34
  Sokat nem tudok, de itt van néhány:
  -utcanév háború
  -Szeged lakóinak felszabadítása a Marx domborműtől
  -fantasztikus képességű cégvezetők kinevezése a városi cégek élére, akik hihetetlen tudásukkal a város lakóinak érdekét szolgálják.

  Remélném, hogy ez a felsorolás nem fog bővülni, de még van három évük a narancsosok irányítására....”
 • 13. imo74 2011. november 27. 08:09
  „:)”
 • 12. imo74 2011. november 27. 07:57
  „Commander-V2, ha nem tűnt volna fel jelenleg mintha más kormány diktálna...a 2/3 ad szava kicsit erősebb! Minden jobbikos felvetést lesöpörnek elemi erővel! Te vajon tudnál valamit is elérni ilyen helyzetben? Egyenlőre marad az emberek szemének nyitogatása és a felkészülés arra ,hogy tudjanak majd változtatni!Nem maradhat ez így sokáig!Vagy beledöglünk!Az orbánizmus a végét járja!”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszólítják az utasokat, és bemutatkoznak a szegedi járművek

Kedves utasom – így szólítja meg a busz, troli és villamos a közlekedőket. A Közlekedési Emléktár Alapítvány akciója szombaton kezdődött. Tovább olvasom