Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Elégedetlenek az autóbusz-vezetők

Az Autóbuszvezetők Független Szakszervezetéhez tartozó Csongrád megyei buszsofőrök azt fontolgatják, sztrájkba lépnek, mivel elégedetlenek a Tisza Volán Zrt. vezetése által felajánlott béremeléssel.
Simon István, a Tisza Volán Zrt.-nél működő Autóbuszvezetők Független Szakszervezetének elnöke elmondta, keveslik a cég vezetése által felajánlott 4 százalékos béremelést, ezért nem kizárt, hogy sztrájkba lépnek. A nem reprezentatív szakszervezetként nyilvántartott érdekképviselet vezetője szerint a szakszervezeti tag buszvezetők közül a legtöbben, mintegy 250-en hozzájuk tartoznak, nem az ágazati szakszervezethez. Szerettük volna megkérdezni Virágh Istvánt is, a Közúti Közlekedési Szakszervezet tisza volános alapszervezeti titkárát, ám nem sikerült elérnünk, mivel a vezető tegnap egy balatonvilágosi konferencián tartózkodott.

Simon István arra a kérdésre, van-e sztrájkjoga egy nem reprezentatív szakszervezetnek, azt válaszolta: nem az érdekképviselet, hanem a buszvezetők kezdeményeznék a munkabeszüntetést, amelyhez saját tagságukon kívül a többi sofőr is csatlakozna.

Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban kifejtette: mivel a bértárgyalások még nem fejeződtek be, korai lenne bármilyen nyilatkozatot is tenni. A vezetés megtette az ajánlatát, amely 4,4 százalékos béremelésről, valamint számos egyéb juttatásról szólt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom